elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol estrena hort urbà per a l'alumnat amb diversitat funcional

Rafelbunyol estrena hort urbà per a l'alumnat amb diversitat funcional

  L'Ajuntament de Rafelbunyol ha inclòs l'activitat d'hort urbà en el programa formatiu del PFQB de ceràmica destinat a persones amb diversitat funcional, per tal de treballar continguts bàsics d'una manera més lúdica, dinàmica i sostenible.

  Apropar la natura a l'alumnat amb diversitat funcional afavoreix un medi estimulant multisensorial el qual afavoreix les situacions de comunicació i intercanvi social.

  "Volem que les activitats desenvolupades a l'hort siguen agradables i motivadores per a l'alumnat com punt d'eixida per a aconseguir un equilibri emocional, un benestar personal i per a l'adquisició d'hàbits saludables" declara Rosa Azor, regidora d'Educació.

  "Rafelbunyol sempre ha sigut un poble agrícola, ens pareix molt important que coneguen les seues arrels, i desenvolupen la seua autonomia mitjançant activitats motrius i socials de participació conjunta. Treballar amb l'alumnat la potenciació de les seues capacitats i habilitats és un dels objectius primordials d'aquest programa formatiu" afirma Fran López, alcalde de la localitat.

  Per això, al Parc Municipal Ausiàs March, situat al costat del Centre Educatiu "El Talleram" on s'imparteixen les classes, l'Ajuntament ha cedit un espai perquè l'alumnat puga crear el seu hort urbà. Una activitat que ja ha donat els seus primers fruits, amb la primera recollida, en aquest cas d'alls tendres.

   

  Pujar