elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol crea el seu Observatori de l'Agenda 2030

Rafelbunyol crea el seu Observatori de l'Agenda 2030

  L'Ajuntament de Rafelbunyol va constituir ahir el seu Observatori del Pla Estratègic Municipal de l'Agenda 2030.

  Conscients de la importància del compliment de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible elaborada per 193 països de l'ONU, ahir es convocaren a les principals associacions de la localitat a la Casa de la Cultura per a la creació de l'observatori on representants polítics, membres del teixit associatiu, empresarial i comercial i personal tècnic faran el seguiment del full de ruta del projecte "Construint Futur".

  "Fa temps que des de l’Ajuntament treballem en la sostenibilitat”, afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol. En este sentit, “ens hem adherit a la Xarxa de Municipis Valencians per a la Sostenibilitat i a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, on liderem un dels quatre grups de treball. Al mateix temps, hem signat el Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’Energia i el Pacte de Sevilla per a l’Economia Circular, i hem elaborat el nostre propi Pla Estratègic per al compliment dels objectius marcats a l'ONU”, assegura López. “Tot açò no tindria sentit si no perdura llarg del temps, i això és el que ens impulsa a crear l’Observatori de l'Agenda 2030" conclou l’alcalde.

  L'Agenda planteja 17 Objectius amb 169 metes de caràcter integrat i indivisible que s’estenen a les esferes econòmica, social i ambiental. En adoptar-la, els Estats es van comprometre a mobilitzar els mitjans necessaris per a la seua implementació mitjançant aliances centrades especialment en les necessitats dels més pobres i vulnerables.

  En estos moments, l’Ajuntament de Rafelbunyol està recollint els marcadors necessaris per a mesurar com es troba Rafelbunyol respecte d’estes metes, alhora que també està immers en importants projectes de millora de la sostenibilitat, de conscienciació i compliment dels ODS. Així, per exemple, fonts consistorials destaquen el projecte "We are Future", que està sent implementat esta setmana a través de les xarxes socials i que pretén apoderar a la joventut per a convertir-la en el motor de la transformació sostenible dins del municipi.

  Pujar