elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol celebra la 7ena edició del Final de Trajecte

Rafelbunyol celebra la 7ena edició del Final de Trajecte

  Aquest dissabte, 1 d'octubre, se celebrarà la 7ena edició del Festival de Cultura Urbana "Rafelbunyol Final de Trajecte" (RFT). La pretensió del qual és la utilització de l'espai públic per a aconseguir la seua transformació en un lloc de participació ciutadana, respectant la propietat privada i distanciant-se de qualsevol acte vandàlic.

  Una edició que continua apostant per la presència femenina en el món del graffiti, a més de formar a la joventut en la cultura del street art amb tallers sobre la història i les tècniques empleades.

  "El Festival Final de Trajecte es consolida com un encontre de Cultura Urbana en Rafelbunyol i en l'àrea metropolitana de València i donem resposta a les inquietuds de col·lectius joves pel art urbà. En aquesta edició, a més s'han incorporat els joves procedents del projecte SAY que han estat este estiu rebent formació sobre els origens del Graffiti i la normativa municipal." afirma Alicia Piquer, regidora de Cultura

  A les 10 hores començarà el festival amb una Jam de Graffiti en la qual participaran 19 artistes, representatius de l'estat actual del graffiti en la Comunitat Valenciana: Hot, Mentalink, Opio, Yeko, Herer, Chiquitin, Jota, Sea Art, Empastreup + Mangata, Belén Casas, Alexandra, Beatriz Rodríguez, Mawe, Sink, Krome, Elrond, Pauceda, Hades i Edufuzz.

  Una fusió d'estils i una combinació de tècniques que predominen hui dia en el llenguatge de l'art urbà baix el requisit de què totes les expressions artístiques del festival estaran lliures d'expressions sexistes o d'odi cap a qualsevol col·lectiu.

  A la vegada que se celebra la Jam, la crew, formada per joves d'entre 12 i 25 anys, del projecte SAY (Street Art Young) promogut per l'Espai Jove, realitzaran una peça mural en la qual porten treballant vàries setmanes.

  Pujar