elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol aprova homenatjar a Estellés

Rafelbunyol aprova homenatjar a Estellés

  L'Ajuntament de Rafelbunyol aprovà, ahir en ple, homenatjar a Vicent Andrés Estellés en l'any del centenari del seu naixement dedicant-li un carrer i organitzant activitats per a destacar la influència cívica i literària de l'autor.

  Rafelbunyol a través d'aquesta proposta, impulsada pel Govern Municipal, format per PSPV i Compromís, es converteix en un dels primers municipis a declarar l'Any Estellés.

  L'autor de Burjassot és considerat un dels grans poetes europeus i el principal renovador de la poesia contemporània, a més del poeta més gran que ha donat la Comunitat Valenciana des del segle XV fins a l'actualitat, des de l'època d'Ausiàs March i Roís de Corella.

  "No podem desaprofitar aquest centenari per a retre homenatge a un dels més grans poetes pròxim al nostre territori com és el poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. El poeta que va saber connectar amb molts públics i apropar la seua llengua natural, la nostra, la de l’Horta a moltes generacions i facilitar-les l’accés a la llengua valenciana” assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

  En la moció, presentada conjuntament per tots dos partits, el govern de Rafelbunyol es compromet a sumar-se a l'any Estelles i organitzar activitats al llarg de tot l'any per a commemorar el centenari del poeta de Burjassot igual que ha decidit fer-ho la Diputació de València. En eixa mateixa moció s'ha instat a la Generalitat que se sume a l'Any Estellés i organitze activitats que donen a conéixer l'obra literària de l'autor.

  "Aquestes commemoracions són una oportunitat de traslladar la importància dels nostres creadors entre la ciutadania valenciana o la que ens visita i també, dinamitzar les indústries culturals a través d'exposicions, produccions audiovisuals i en el cas dels escriptors o escriptores, reedicions de la seua obra i foment de la lectura i la literatura" afirma Mario Carrera, regidor de Compromís

  Pujar