elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La primera edició del Premi d'Investigació Local guardona l'evolució de les inundacions

La primera edició del Premi d'Investigació Local guardona l'evolució de les inundacions

  El jurat del Premi d’Investigació Local ha acordat premiar el projecte "Les inundacions al municipi de Rafelbunyol (s.XX-XXI). Una aproximació hidro-geomorfològica al barranc dels bords". El seu autor, Iván Portugués Mollà és professor associat del departament de Geografia i Història de la Universitat de València.

  El premi consisteix en una beca amb una dotació de 2.500€ per a realitzar durant un any la investigació i la redacció del projecte i ha sigut impulsat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol amb l'objectiu d'enriquir el coneixement sobre el municipi, fomentant l'estudi, la investigació i la millora de la documentació referent a la localitat

  En aquesta primera edició s’han presentat 7 propostes d’investigació de disciplines molt distintes com ara la geografia, història, sociologia, antropologia social o intervenció social.

  El jurat ha destacat en la seua deliberació “la diversitat de les temàtiques, la serietat i qualitat d’alguns d’ells, el que ha comportat una llarga deliberació per decidir un únic guanyador”.

  L'alcalde de Rafelbunyol, Fran López ha agraït a totes les persones que s’han presentat que vulguen aprofondir en ampliar el coneixement que tenim del nostre poble i terme municipal.

  La regidora de Cultura, Alicia Piquer, ha destacat “l’esforç i la serietat de les persones integrants del jurat que han tingut una gran responsabilitat per valorar adeqüadament aquesta primera edició. L’analisi de les propostes presentades ens confirma que hem de continuar apostant per fomentar la investigació i generar coneixement sobre Rafelbunyol”.

  El jurat ha estat format per: Juan José Borràs Almenar, llicenciat en Ciències Químiques, doctor en Química per la Universitat de València, catedràtic de la Universitat en l'àrea de coneixement de Química Inorgànica i exdirector del Parc Científic de la Universitat de València; Llorenç Delgado i Santos, llicenciat en Geografia i Història, professor d'educació secundària i escriptor; Laura Natividad Soriano, educadora social, psicopedagoga i tècnica de la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones; Rosa Navarro Piquer, llicenciada en Filologia Catalana i directora de l'Escola de Persones Adultes de Rafelbunyol; Agustí Granja González, com a secretari, és tècnic de la Biblioteca Municipal de Rafelbunyol i graduat en Informació i Documentació; Alicia Piquer Sancho, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol (sense vot) com a presidenta.

  Pujar