elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Rafelbunyol conclou la remodelació urbanística de l'accés a l'IES Rafelbunyol

L'Ajuntament de Rafelbunyol conclou la remodelació urbanística de l'accés a l'IES Rafelbunyol

  Gran part de l'alumnat de 1r d'ESO de l'IES Rafelbunyol ha col·laborat, aquesta setmana, en la finalització de la remodelació de l'àrea d'entrada i eixida al Centre Educatiu per a la seua conversió en una zona de vianants.

  Una remodelació que ha suposat passar d'un carrer on menys del 20% era per a vianants, a un carrer on els i les vianants poden ocupar i gaudir de més del 70% de la calçada. Així mateix, aquest projecte s'ha portat a terme juntament amb la cooperativa d'arquitectes "Crearqcio", les quals ja identificaren la manca de seguretat per a vianants als carrers com a problema a resoldre en el diagnòstic de salut elaborat en 2019.

  L'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha indicat que "continuem complint amb l'agenda 2030 i amb el nostre objectiu de fer de Rafelbunyol una ciutat verda, amb l'impuls d'iniciatives dirigides a la protecció mediambiental i el foment dels hàbits saludables. A més, es tracta de fer polítiques urbanístiques que posen a les persones en el centre."

  La primera acció del projecte "Camins Escolars Segurs" és aquesta, la qual pretén aconseguir la mateixa transformació urbana en tot el traçat d'aquest camí escolar. Una campanya molt beneficiosa, a llarg termini, per a la salut de Rafelbunyol des d'una perspectiva àmplia: més seguretat en els desplaçaments a peu i menys emissions realitzades pels vehicles de motor.

  "Ens satisfà veure la implicació de la joventut de Rafelbunyol en les iniciatives municipals i més quan tenen tan bon resultat. Volem agrair a tota la comunitat educativa de l'IES la seua participació, tant a l'equip directiu com a professorat i per descomptat a l'alumnat. També a Crearqcio per la seua tasca en la coordinació del projecte i el desenvolupament de l'activitat" afirma Rosa Azor, regidora d'Educació i Joventut.

  Pujar