elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament commemora el 8 de març amb la campanya "Tots els drets per a totes les dones"

L’Ajuntament commemora el 8 de març amb la campanya "Tots els drets per a totes les dones"

  L'Ajuntament de Rafelbunyol commemora el 8 de març amb la campanya "Tots els drets per a totes les dones" #AmbDretsEsNaix, amb l'objectiu principal de donar a conéixer a les dones quins són els drets que protegeixen tots els àmbits de la seua vida i que interioritzen que també són drets humans.

  Un any més, la regidoria d'Igualtat ha organitzat la Setmana de les Dones i la Igualtat, que tindrà lloc de l'1 al 10 de març amb activitats per a totes les edats i públics.

  "Commemorem, un any més, el Dia de la Dona amb activitats dirigides a tota la població i amb activitats educatives amb l'objectiu de visibilitzar que la igualtat és una realitat i es relaciona amb molts drets als quals la societat actual, homes i dones, no han de renunciar" declara Fran López, alcalde de la localitat.

  Monòleg, tallers, xarrades, un cinefòrum activitats juvenils, activitats de foment lector, animacions infantils, activitats esportives i un sopar de Dones amb un sorteig de productes i serveis oferits pel comerç local, juntament amb la lectura del manifest componen la programació d'aquesta setmana.

  Una programació que s'acompanyarà de la campanya de visibilització i sensibilització per xarxes socials per a presentar les vindicacions històriques de les dones, per a reconéixer-les com a part de la història de la humanitat desmuntant així la criptogínia.

  "Ens ha semblat important recordar que determinats drets que s’assumeixen com a assolits, no sempre ho han estat i hi ha hagut moltes dones que han lluitat per a aconseguir-los i no han estat reconegudes” afirma Alicia Piquer, regidora d'Igualtat. "Volem recuperar la genealogia feminista, donar a conéixer a les dones que és el sufragi i el que suposa en la seua vida per a valorar l'eina democràtica que és en la protecció dels seus drets. A més d'implicar la ciutadania i als centres educatius en la participació en el desenvolupament dels objectius de la campanya a través de les accions i activitats propostes" afegeix la regidora.

  Una campanya, mitjançant cartell individuals amb el dret fonamental, la llei redactada per a la seua protecció i protagonitzada per la dona o dones que lluitaren pel seu impuls, que es difondrà al llarg de maç per les xarxes socials.

  Per una altra banda, tot el material didàctic es posara a disposició de la comunitat educativa i la ciutadania en general a través de la pàgina web municipal per a la seua descàrrega gratuïta.

  Pujar