elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Conclou amb èxit el I Encontre Incluseu a Rafelbunyol

Conclou amb èxit el I Encontre Incluseu a Rafelbunyol
  • La base d'aquest èxit ha sigut la implicació de tots els agents culturals, associatius, comercials i juvenils de la localitat

Rafelbunyol ha sigut seu, aquest cap de setmana, del I intercanvi Incluseu, en el qual han participat 8 ciutats europees amb una assistència de més d'un centenar persones i involucrant al teixit associatiu, comercial i a la joventut del municipi.

La nostra localitat, com a líder del projecte, ha tingut l'honor de donar el tret d'eixida a aquestes trobades que es duran a terme entre els països membres durant els pròxims 24 mesos.

Unes jornades celebrades del 9 al 12 de març, on s'han combinat espais d'intercanvi cultural, debat i reflexió conjunta. 20 participants de Lasi (Romania), Budapest (Hongria),  Fingal Country Concil (Irlanda), Deão (Portugal), Rzeszów (Polònia), Molfetta (Itàlia) i Herlen Country Concil (Holanda) han acudit juntament amb 35 joves de Rafelbunyol, ponents i assistents, a les interessants ponències i taules redones sobre les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 en el desenvolupament econòmic, personal o social de la joventut.

Importants xarrades com la de Salut mental oferida per Rafael Tabarés-Seisdedos, sobre iniciatives juvenils solidàries amb Joves en Marxa o el CLIA de Rafelbunyol o conferències sobre solidaritat i diversitat amb la participació del INJUVE, la plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, Caritas i Cruz Roja, s'han combinat amb debats oberts i activitats d'intercanvi cultural com una demostració de pilota valenciana, una visita a la nostra falla i espectacles de les nostres arrels culturals com són Sant Antoni, Dansà Valenciana, concerts de Tabal i Dolçaina o cant tradicional, entre altres.

"El millor d'aquest projecte ha sigut l'enriquiment, producte de l'intercanvi, i veure la implicació absoluta de la nostra joventut, una joventut activa i implicada, amb grans propostes de millora i voluntat d'avançar cap a una societat més integradora. Després d'aquest cap de setmana tenim molt clar que no podríem haver triat uns i unes agents internacionals millor para representar a Rafelbunyol en Europa" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

"Amb aquest projecte hem establert una nova perspectiva en el diàleg del futur d'Europa on els i les joves són el motor de canvi. És un orgull rebre les felicitacions dels països socis del projecte pel gran treball realitat. Volem agrair-les la implicació i participació activa en totes les activitats que les hem proposat. Per descomptat, també a totes les associacions locals que han contribuït a mostrar als nostres veïns europeus les tradicions i cultura del nostre municipi" afirma Rosa Azor, regidora de Joventut.

Pujar