elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La biblioteca de Rafelbunyol es converteix en el primer edifici municipal autosuficient

La biblioteca de Rafelbunyol es converteix en el primer edifici municipal autosuficient
  • Aquest és el primer edifici dels 3 que tindrà el municipi

  • Amb aquesta instalació es subministra també el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

MÉS FOTOS
La biblioteca de Rafelbunyol es converteix en el primer edifici municipal autosuficient - (foto 2)

L'Ajuntament de Rafelbunyol en una ferma aposta pel foment de les energies renovables per a autoconsum i de la sostenibilitat, instal·là plaques d'energia solar fotovoltaica de 15 KW sobre la coberta de la Biblioteca, suficients per a cobrir la despesa energètica d'aquestes instal·lacions.

Es tracta de la primera instal·lació solar fotovoltaica a un edifici municipal posada en marxa per a potenciar l'estalvi energètic i disminuir les emissions de CO₂ a l'atmosfera, que a més dona servei als punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en la via pública, associats a la instal·lació fotovoltaica, situats en la porta de la mateixa Biblioteca.

Un projecte que ha sigut possible gràcies a la Diputació de València, dins de la convocatòria REACCIONA per a la instal·lació d’energies renovables en edificis i equipaments municipals.

Si bé es tracta del primer edifici municipal autosuficient energèticament de Rafelbunyol, no serà l'únic ja que hi ha prevista la instal·lació solar fotovoltaica d'autoconsum amb excedents en la coberta de l'edifici Consistorial i en el Centre Social.

A banda, es continuarà fomentant la mobilitat sostenible amb la instal·lació de tres punts de recàrrega semiràpids de vehicles elèctrics al Parc de la senyera, al carrer Matilde Salvador Segarra i a l'Ajuntament.

Pujar