elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Voluntariat pel Valencià de Quart de Poblet, bat el rècord de la comarca en nombre de participants

El Voluntariat pel Valencià de Quart de Poblet, bat el rècord de la comarca en nombre de participants

   

  Quart de Poblet ha arrancat la sexta edició del Voluntariat pel Valencià Tasta el Valencià amb un nou rècord d'inscripcions. El saló d'actes de l'Ajuntament ha acollit l'acte de benvinguda a les persones que es reuniran durant les pròximes 10 setmanes per a practicar el valencià. Els i les voluntàries queden amb altres persones que volen aprendre la llengua per a parlar i adquirir coneixements. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel departament municipal de Normalització Lingüística i Escola Valenciana (Federació d'Associacions per la Llengua).

  En esta ocasió, 70 persones formen les parelles i grups lingüístics (de màxim quatre persones), consolidant-se així Quart de Poblet com el municipi de l'Horta Sud amb el major nombre de participants. A més, ha sigut un dels pioners a nivell autonòmic en l'impuls d'esta iniciativa.

  L'alcaldessa, Cristina Mora, ha obert la trobada i ha agraït el "compromís" dels i les voluntàries amb la llengua i "amb el municipi per a continuar aprenent i conservant el valencià". Així mateix, ha destacat l'exposició "Dels Escriptors Valencians de l'exili" de l'AVL, exposada en el mateix saló, recordant aquells escriptors que no van poder expressar-se amb llibertat i que els seus poemes "són la música que ens acompanya ara". Precisament, la mostra ha sigut el fil conductor de l'acte, ja que diversos participants han llegit les poesies d'aquests autors exiliats. El torn de lectura l'ha obert la tècnica de Normalització Lingüística, Pepa Benavent, i l'ha tancat el recitador quarter local Juan Manuel Martínez Zaragozà.

  El regidor de Memòria i Cultura Democràtica, Fran Hidalgo, i el president del Guaix Escola Valenciana, Vicent Font, han sigut els encarregats de rebre a les persones que s'han oferit per a ser voluntaris o aprenents de la llengua valenciana a través de la conversa.

  Pujar