elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Yo mataré monstruos por ti”, ara en musical

“Yo mataré monstruos por ti”, ara en musical
  MÉS FOTOS
  “Yo mataré monstruos por ti”, ara en musical - (foto 2)

  El cor Virelai de l’Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet representa“Yo mataré miedos por ti”, basat en el conte de Santi Balmes, lletrista i cantant de Love of Lesbian.

  La idea i la composició és del monitor de l’Escola Coral i subdirector del Cor de la Generalitat Valenciana, Jordi Blanch. El guió, el llibret i l’escenografia corresponen a Kike Llorca, cantant, actor, guionista i director d’escena.

  Més de 50 veus blanques masculines i femenines, de jóvens de 12 a 18 anys, oferiran el cap de setmana tres funcions de “Yo mataré miedos por ti” a l’auditori Molí de Vila de Quart de Poblet.

  Els cantants solistes són també membres del cor Virelai, que pertany al projecte pedagògic de l’Escola Coral Veus Juntes, fundada en 1983 per a formar en el cant coral des d’edats primerenques. En hores d’ara són més de 300 xiquets, jóvens i adults repartits en sis cors. D’esta entitat de gran prestigi al món coral han eixit cantants com la soprano Marina Monzó, jove revelació en el panorama líric internacional.

  Una orquestra de 15 professionals de la música i estudiants de grau superior, antics coralistes de Virelai, posen el fil musical a l’espectacle.

  “Yo mataré monstruos por ti” (2011) és un conte infantil del cantant i escriptor Santi Balmes i de la il·lustradora Lyona, que aborda amb molta sensibilitat el tema de les pors nocturnes en la infància.

  Martina i Anitram són els noms reflectits de les dos protagonistes, que viuen en dos mons paral·lels també reflectits, com en una làmina d’aigua quieta, on el terra dels seus respectius dormitoris és la lleu frontera que els separa. A dalt i a baix, monstres i humans temen que una nit eixa frontera es trenque a causa dels bots dels altres i es posen en contacte dos mons que viuen cap per avall l’un respecte de l’altre, i que fan por perquè són desconeguts.

  El títol del musical, ”Yo mataré miedos por ti”, és un dels versos més coneguts de la cançó de Love of Lesbian “Un día en el parque” del disc Cuentos chinos para niños del Japón, que Jordi Blanch ha inclòs com a cita musical en un passatge de l’espectacle. El director i compositor, que treballa habitualment sobre un text previ, ha invertit en esta ocasió el procés creatiu. “Tenia al cap una estructura bàsica, i amb tècniques compositives com el ritme o l’harmonia anava plasmant cada sentiment, cada sensació que volia abocar”. “Fins i tot -afig el músic- en un moment que apareixen les dos protagonistes, faig servir dos melodies creuades que representen els dos mons, que acaben unint-se en una sola persona”.

  La condició de cantant de Kike Llorca li ha permés adaptar-se amb facilitat a la música a l’hora d’escriure el guió, els diàlegs i les lletres de les cançons, que ha redactat pensant no solament en les pors infantils, “portant la idea del conte a totes les situacions en què el públic de qualsevol edat es pot reconéixer en les pors dels personatges”. “Per exemple -continua Llorca- en la por de la mare monstre a fer-se major, o la por del pare humà, que acaba de perdre la dona, a afrontar la relació amb la filla”. “Tots tenim les mateixes pors”, assegura el lletrista. “Quan reconeixem allò que ens fa por, tots som iguals, tenim més coses en comú que no ens pensem”.

  El musical parla també de la necessitat que tenim de la gent estimada.

  Les representacions seran el divendres 6 i dissabte 7 a les 20:30, i diumenge 8 a les 19:30 a l’auditori Molí de Vila de Quart de Poblet.

  Pujar