elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València, Godella i Gandia exposen les seues polítiques transformadores cap a un model agroecològic

València, Godella i Gandia exposen les seues polítiques transformadores cap a un model agroecològic
  • Potries bonificarà fins el 85% de l'IBI rústic per recuperar bancals abandonats

MÉS FOTOS
València, Godella i Gandia exposen les seues polítiques transformadores cap a un model agroecològic - (foto 2)
València, Godella i Gandia exposen les seues polítiques transformadores cap a un model agroecològic - (foto 3)
València, Godella i Gandia exposen les seues polítiques transformadores cap a un model agroecològic - (foto 4)
València, Godella i Gandia exposen les seues polítiques transformadores cap a un model agroecològic - (foto 5)

Els ajuntaments de València, Godella I Gandia han estat representats pel regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, l'alcaldessa I regidora d'Agricultura, Eva Sanchis i la regidora de Gestió del Territori, Patrimoni Cultural i Agricultura, Alicia Izquierdo, respectivament, en les V Jornades de Lluita Camperola i Responsabilitat Social que des de 2016 organitza l’Ajuntament de Potries amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Lluita Camperola cada 17 d’abril. Enguany, baix el lema ‘Ecofeminisme. Un món més just i sostenible’, s’ha convidat aquests municipis per la seua aposta per l’agricultura, la sostenibilitat i l’empoderament dels llauradors i llauradores a través de les polítiques dels ajuntaments i dels Consells Agraris Municipals.

“Potries estarà sempre al costat de totes les iniciatives que posen el focus en el camp, en el treball dels llauradors i llauradores i en totes les accions que posen en valor la terra, la sostenibilitat i els productes de proximitat”, ha explicat Assumpta Domínguez qui ha destacat “l’oportunitat que suposen estes jornades, per poder compartir experiències, coneixement i iniciatives com l’aposta que es fa València i a Godella pels mercats de venda directa, potenciar els aliments frescos i sans, acurtar els canals de comercialització, reduir la petjada de carboni, etc”.

Les jornades han servit d'aparador per conéixer un projecte local ambiciós però d'impacte comarcal, impulsat per la regidoria de Gestió del Territori de Gandia com és la recuperació agrícola de la Torre del Pares. Alicia Izquierdo ha explicat que "volem convertir este espai en un lloc de referència on poder vindre, una mena de parc agrícola atractiu on fer visites escolars, de la ciutadania en general, i ser un punt de referència del que és l’agricultura valenciana, però l’agricultura sobretot des de l’àmbit de la sostenibilitat, és a dir, l’agricultura ecològica. I també conèixer, com no, la història del procediment del que ha sigut l’agricultura i el conreu al llarg de la història del territori valencià”.

L'alcaldessa de Potries va anunciar la modificació fiscal de l'IBI rústic que preveu desgravaciones de fins el 85 % per als titulars que recuperen bancals abandonats en els darrers tres anys

Les jornades són un pol de divulgació, formació, xarrades i col·loquis, tallers i activitats amb què es posen en comú experiències d'arreu del territori i, alhora, es dona suport a totes les llauradores i llauradors que treballen la terra. Enguany, a més, des d'una mirada violeta, ecofeminista i amb perspectiva de gènere per posar de manifest que en els moments de crisi els drets de les dones i la igualtat s'han vist seriosament afectats, motiu pel qual no es pot donar un pas enrere en el camí que portem recorregut cap a la igualtat”, apunten des de l’Organització de les jornades.

Hui continúa la programació amb la visita dels alumnes de l'aulari de Potries a l'hort d'un productor ecològic local.

Pujar