elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

70 persones són ateses al programa d’itineraris integrats per a la lluita contra la despoblació rural a la comarca de la Safor

70 persones són ateses al programa d’itineraris integrats per a la lluita contra la despoblació rural a la comarca de la Safor

  Entre els projectes que es porten endavant al CDR la Safor està el d’Itineraris Integrals per a la lluita contra la despoblació rural a la comarca de la Safor. Aquest consisteix en itineraris per a acompanyar les persones participants a la inserció sociolaboral.

  El programa es divideix en tres fases d’intervenció:

  • Planificació de la intervenció.
  • Acompanyament integrat i adaptat a les necessitats i capacitats de cada participant.
  • Formació i acompanyament en ingressos formatius externs al centre.

  Durant l’execució del programa s’han atès 70 persones, 41 dones i 29 homes de la comarca de la Safor. Les persones participants dels nostres programes arriben gràcies als convenis de col·laboració amb els serveis socials de la Mancomunitat i dels diferents ajuntaments de la nostra comarca. A més, de les persones dels pobles de la nostra comarca que vulguen participar.

  Una de les principals dificultats que trobem en l’execució del programa és la mancança de transport públic que connecta els nostres pobles, no obstant això, el personal tècnic del CDR la Safor es desplaça als municipis per atendre les persones usuàries dels programes, i s’aconseguix així que cap persona és quede sense l’atenció i serveis que necessita per millorar la seua situació.

  Durant l’execució del programa d’aquest any, han sigut moltes les insercions laborals i formatives, no obstant això, el més destacable i identificador per a tot l’equip tècnic és la millora personal i social que adquireixen totes les persones ateses.

  S’han treballat molt les competències personals i emocionals de les participants, s’ha enfortit la seua autoestima, s’ha aconseguit així millorar les seues habilitats i capacitats per tal de crear xarxa de contactes, aspecte molt afavoridor per tal d’aconseguir feina, sentir-se i creure que són capaces de seguir formant-se i d’aconseguir un treball que les motive.

  Com a novetat durant aquest 2022, s’ha organitzat una trobada amb empreses i entitats de la comarca amb 53 participants. Trobada que s’ha valorat molt positivament, ja que s’ha creat xarxa de contactes i intermediació amb empreses i s’ha donat a conèixer el programa d’itineraris sociolaborals.

  Pujar