25 de setembre de 2020 25/9/20

L’Ajuntament de Museros substitueix més de 450 lluminàries per a afavorir l’eficiència energètica

  • El nou enllumenat disposarà de tecnologia led i d’un sistema de telegestió a distància

Museros disposarà, a partir dels pròxims mesos, d’un nou sistema d'enllumenat que afavorirà la reducció de l'impacte ambiental i maximitzarà l'eficiència energètica. La Regidoria d'Urbanisme, Infraestructures i Comerç, encapçalada per Vicente Pérez, realitzarà una intervenció que substituirà l'enllumenat actual per un nou sistema amb tecnologia led i un sistema de telegestió a distància de les lluminàries.

Així, a principis del mes de maig, va començar la primera fase de renovació parcial de l'enllumenat, que suposarà canviar més de 450 lluminàries en 8 sectors del municipi. La intervenció serà possible gràcies a les subvencions de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i la Diputació de València, i a la inversió de recursos propis del consistori.

Concretament, la substitució de l'enllumenat afectarà l'avinguda de Blasco Ibáñez, el camí del Cementeri i la zona del carrer d'Enric Valor. Igualment, es renovaran les lluminàries del centre històric de la localitat, als carrers Major, de José Ruiz Gimeno, de l’Hort de Xufa i de la plaça del Castell.

El nou enllumenat serà molt més eficient des del punta de vista energètic, de manera que s'espera un estalvi de vora el 60 % als sectors on s'instal·larà. A més, incorporarà un sistema de telegestió que permetrà controlar de manera remota la totalitat de les lluminàries per tal de conéixer el seu estat i ajustar la potència a les necessitats de cada moment, entre altres funcions.

En definitiva, la intervenció -la data de finalització de la qual està prevista per a principis de juny- donarà lloc a un sistema d'enllumenat que millorarà la seua eficiència i funcionalitat, i també, la seguretat ciutadana i vial. Segons el regidor d'Urbanisme, Infraestructures i Comerç, Vicente Pérez, "resulta prioritari buscar alternatives que permeten minimitzar el consum energètic i l'impacte ambiental que es genera".

Per a l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, "cal tindre en compte que l'enllumenat públic exterior suposa el 15 % del consum energètic mundial. Des de l'administració local és fonamental apostar per un sistema que combine l'eficiència energètica i la reducció de l'impacte ambiental amb l'estalvi econòmic i la seguretat de la ciutadania", ha explicat.

Pujar