elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Acord Territorial per l'Ocupació a la Safor es posa en marxa

L'Acord Territorial per l'Ocupació a la Safor es posa en marxa

    La Mancomunitat de Municipis de la Safor ha posat en marxa l'Acord Territorial per l'Ocupació i el Desenvolupament Local Sostenible de la comarca de la Safor, impulsat conjuntament amb l'Ajuntament de Gandia, la Federació d'Associacions
    d'Empresaris de la Safor (FAES), i les organitzacions sindicals amb més representativitat en el territori, UGT-PV Intercomarcal la Ribera-Safor-Vall d'Albaida-Costera-Canal de Navarrés i la Unió Intercomarcal La Ribera – La Safor de CCOO PV.

    L'adhesió al dit acord va ser aprovat el 25 d'octubre de 2016 per la Junta de Govern de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i es va formalitzar mitjançant la signatura d'un conveni entre totes aquestes parts implicades.

    El Sr. Salvador Femenia Peiró, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, no va dubtar a proposar l'adhesió al dit acord davant les xifres alarmants del creixement de l'atur, fruit principalment de la crisi econòmica i la caiguda del sector de la construcció, ja que la Safor es troba entre les sis primeres comarques amb més atur registrat a la província de València. Aquest acord considera un treball conjunt de tota la comarca que implica els 31 municipis de la Safor, el sector empresarial i els sindicats més representatius, a fi de portar a terme accions de foment de l'ocupació, l'emprendiment i la tecnologia que comporten un augment de la població activa, més especialitzada i implicada en un aprenentatge continuat cap a una societat integradora i en igualtat d'oportunitats.

    El dimarts, 17 de gener de 2017, va tenir lloc a la seu de la Mancomunitat una reunió d'alcaldes de la comarca de la Safor, en la qual es va explicar de la mà del personal tècnic i de les representacions sindicals l'objectiu d'aquest Acord Territorial i
    les accions que es portaran a terme. I, el dijous, 19 de gener de 2017, van ser convocats tots els agents de desenvolupament local de la comarca per al desenvolupament del treball tècnic del dit acord, que actuaran com a canal de difusió i de suport en la gestió i l'execució de les distintes accions.

    En les últimes dècades l'eclosió de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) han transformat la producció, l'ocupació i el treball, impulsant nous llocs de treball caracteritzats pel coneixement, és a dir, la reducció de tasques manuals i
    l'esforç físic a favor del coneixement, el treball en equip i les habilitats de comunicació. Tot açò comporta el risc de pèrdua de llocs de treball en determinats grups de treball (dones, persones aturades de llarga duració, majors de 45 anys, joves, persones amb diversitat funcional i sense qualificació). Per aquest motiu, un dels objectius d'aquest acord és establir les mesures oportunes que propicien la normalització de la vida digital il'incrementen les habilitats personals de molts treballadors en aquesta societat.

    Pujar