elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprenentatge, joc, cooperació i inclusió, quatre pilars del VI Campionat de Scrabble escolar en valencià

Aprenentatge, joc, cooperació i inclusió, quatre pilars del VI Campionat de Scrabble escolar en valencià
  • 400 alumnes de 18 instituts de secundària de les comarques de Castelló i del Camp de Morvedre es reuniran a la ciutat de Castelló per celebrar la sisena edició del campionat de Scrabble escolar el 30 de març, al Palau de la festa.

L’empemta de l’Scrabble ha arribat enguany a més de 2000 estudiants de tot el País Valencià, són 18 els centres de les comarques de Castelló i del Camp de Morvedre que han optat per aquesta pràctica educativa que amplifica el coneixement, domini i estima per la llengua. A més, aconseguirem reunir de manera simultània el major nombre de participants en un campionat de Scrabble escolar, ja que comptarem amb aproximadament 200 parelles de xiquetes i xiquets que representaran els seus instituts, cosa inaudita en el món del Scrabble escolar en valencià. Aquest és l’èxit del nostre projecte, l’apropament de la llengua als nostres alumnes per tal de construir ponts entre totes les varietats que la conformen.

Les portes de l’Scrabble s’han obert a les comarques de Castelló, i el nostre alumnat  ha assolit el camí de manera ferma. El dijous 30 de març el Palau de la Festa de Castelló acollirà per tercera vegada la gran Final de Scrabble escolar en valencià. El suport de l'Ajuntament de Castelló, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb la dotació dels premis i de la tasca de cooperació i difusió d’ACPV han estat claus per enfortir el projecte iniciat pel Club Scrabble Castelló comarques amb el suport de Scrabble Escolar i de la FISC.   

Les possibilitats que obri l’Scrabble en l’ensenyament de llengües han estat constatades pels dos professors impulsors i promotors del projecte al País Valencià, Joan Doñate i Maite Oliver. “Amb el joc aprenem significativament, ho fem des de la cooperació i la possibilitat d’inclusió que sempre atorga la mirada lúdica” afirmava Maite Oliver, professora de valencià i presidenta del Club Scrabble Castelló comarques. “Impulsar l’aprenentatge de les llengües és sempre crear ponts, obrir la ment, fomentar totes les competències perquè per totes elles passa la lectura; per això, fer-ho des del plaer i des del joc resulta tan enriquidor” afegia Joan Doñate, professor de valencià i secretari del Club Scrabble Castelló comarques. 

En aquest campionat ens acompanyaran i faran entrega dels guardons, el director de política lingüística, Rubèn Trenzano, la diputada de cultura Ruth Sanz, el Regidor de plurilingüisme i foment del valencià Francesc Mezquita, Anna Oliver, presidenta d’ACPV i membres representants de l’AVL, la Fisc (Federació Internacional de Scrabble en Català).

Pujar