elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El VIII Fòrum I+T d'Ontinyent debatrà sobre l'impacte de la Intel·ligència Artificial en l'economia, treball i formació

El VIII Fòrum I+T d'Ontinyent debatrà sobre l'impacte de la Intel·ligència Artificial en l'economia, treball i formació
  • El fòrum promogut per l'Ajuntament d'Ontinyent amb el suport del Clúster Innovall tindrà aquest dijous en el Centre Cultural Caixa Ontinyent

El debat sobre l'impacte de la Intel·ligència Artificial (IA) en l'economia, el treball i la formació serà un dels eixos del VIII Fòrum I+T d'Ontinyent, promogut per l'Ajuntament de la localitat amb el suport del Clúster Innovall, i que tindrà lloc en el matí del pròxim dijous 26 de setembre en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

En aquesta ocasió, el fòrum girarà entorn de les tecnologies disruptives com la IA i com aquestes van afectar les activitats econòmiques i als llocs de treball. Després de la inauguració, a la que es comptarà amb  la Directora General d'Innovació, Sonia Tirado; el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, i el president de INNOVALL, Rafael Pla, hi haurà un debat amb ponents experts de l'àmbit de la Tecnologia Artificial procedents del món empresarial i acadèmic. Així, es comptarà amb convidats com Lourdes Pascual, especialista de Big Data i Intel·ligència Artificial en l'equip d'Innovació de l'empresa Telefònica, o Emilio Soria, Fundador d’IDAL (Intelligent Data Analysis Laboratory) de la Universitat de València.

D'altra banda, i per a reflexionar sobre la preparació i qualificació de les noves generacions, s'ha organitzat un segon bloc en forma de taula en la qual es debatrà sobre aspectes rellevants referents a les eixides professionals, els nous models educatius i la preparació professional de l'alumnat per a la seua correcta incorporació al teixit empresarial, tenint en compte la transformació digital. La taula estarà composta per Manolo Gomicia, Director Gral. de Formació Professional de la Conselleria d'Educació, representants del professorat i alumnat.

Finalment, i per a concloure el programa, l'alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez lliurarà els reconeixements i el Premi Fòrum I+T al millor Projecte final del Cicle Superior dels IES L’ESTACIÓ, POU CLAR i JAUME I del municipi d'Ontinyent. Un reconeixement que pretén impulsar el talent, la creativitat i les bones idees que puguen convertir-se en negocis, productes, serveis o tecnologies innovadors i que donen resposta a les necessitats i reptes de la societat.

Pujar