17 de gener de 2021 17/1/21

Towanda Rebels reflexionen sobre els reptes del feminisme en l’obertura de la I Escola Feminista d’Ontinyent

Towanda Rebels reflexionen sobre els reptes del feminisme en l’obertura de la I Escola Feminista d’Ontinyent - (foto 1)
  • Els ventres de lloguer, la prostitució o la cosificació del cos de les dones als mitjans de comunicació i les xarxes van ser algunes de les qüestions analitzades davant un auditori de 140 persones

Els reptes de la “quarta onada” feminista van ser exposats a l'obertura de la I Escola Feminista d'Ontinyent aquest dimecres amb una ponència de Zúa Méndez i Teresa Lozano, del canal de comunicació “Towanda Rebels”. L’acte, que va comptar amb la participació de vora 140 persones i es va retransmetre en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent, va ser inaugurat per la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, qui destacava que "la desigualtat adapta formes molt diverses i es troba present en tots els àmbits de la nostra societat. L’objectiu d’aquestes ponències és formar i informar a la ciutadania per lluitar contra les desigualtats que sofrim les dones", incidia.

Les activistes i comunicadores van exposar en la seua ponència que és possible que hi haja igualtat formal entre dones i homes, però que això no significa que hi haja igualtat real. Van incidir que "pot parèixer que estem assolint moltes coses en matèria d’igualtat, però el rosa i blau continuen molt presents en la nostra societat", destacaven.

Així mateix, durant la xarrada es va exposar com existeix la cosificació del cos de les dones disfressada de llibertat i reafirmació de la individualitat de la dona no sols als mitjans de comunicació, sinó també a xarxes socials com Instagram o, fins i tot, plataformes de series i pel·lícules. Tant Zúa Méndez com Teresa Lozano no van evitar els temes més controvertits com els ventres de lloguer o la prostitució.

Aquesta ponència és la primera de les previstes dintre de l’Escola Feminista, que reprendrà la seua programació el proper 28 d’octubre a les 19:00h al Teatre Echegaray amb la catedràtica Ana de Miguel. Per poder participar, cal inscriure’s prèviament enviant un correu a igualtat@ontinyent.es

Pujar