elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Smart City i la promoció del talent jove, estratègies prioritàries per a l’Observatori d’Innovació d’Ontinyent

La Smart City i la promoció del talent jove, estratègies prioritàries per a l’Observatori d’Innovació d’Ontinyent
  • El proper 18 de desembre tindrà lloc de forma virtual la I jornada de Observatori d’ Innovació, promoguda per l'Ajuntament d'Ontinyent i el Clúster Innovall

La Smart City i la promoció del talent jove seran abordades com a estratègies prioritàries per a l’observatori d’innovació d’Ontinyent, que celebrarà el proper 18 de desembre la seua I Jornada pública adreçada a empresariat, estudiants i ciutadania en general, organitzada per l’Ajuntament de la ciutat i el Clúster Innovall.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que el propòsit d’esta primera jornada "és donar a conèixer l' Observatori, posat en marxa per donar resposta i solució a les necessitats de la ciutat a través de la innovació, treballant  àrees com el Canvi demogràfic i benestar; Economia i emprendedurisme Sostenible; Energia segura, neta i eficient; Transport intel·ligent, sostenible i integrat; Educació; Acció pel clima, eficiència de recursos i matèries primeres; i Societats inclusives", explicava.

La jornada, que se celebrarà de manera virtual en atenció a la situació que es viu amb la Covid-19, serà inaugurada pel propi Pablo Úbeda i el president de INNOVALL Rafael Pla, mentre que la cloenda estarà a càrrec de l’Alcalde Jorge Rodríguez. La temàtica es basa en dues de línies de treball: la Smart City i el reconeixement del talent de les noves generacions com a peces clau en el futur del municipi.

Així, la primera part de l’esdeveniment inclourà una exposició del “Workshop Smart City” amb la intervenció de Rafael de la Quadra, de Global Tech Strategies, on les i les participants podran saber més al voltant de la gestió municipal avançada, les estratègies que posarà en marxa Europa en relació a la Smart city i els beneficis a nivell social, econòmic i mediambiental.

Per altra banda, es comptarà amb la presencia d’alumnat i professorat dels cicles Superiors de Formació Professional dels tres instituts públics d’Ontinyent, l’Estació Pou Clar i Jaume I. Cada centre exposarà el seu millor Projecte Final de Cicle Superior per ser valorat pel jurat i fer lliurament del Premi I+T al millor projecte, comptant-se amb la participació del regidor d'Educació, Óscar Borrell. Un premi que, segons explicava Pablo Úbeda, “s'està consolidant com un reconeixement que impulsa el talent, la creativitat i les bones idees que poden convertir-se en negocis, productes, serveis o tecnologies innovadors que donen resposta a les necessitats i reptes de la nostra societat".

Entre altres accions que també ha posat en marxa L’Observatori d’Innovació està el projecte de Compra Pública Innovadora CPI com a eina de contractació de productes, obres i serveis innovadors per al municipi d’Ontinyent, una acció que ha estat subvencionada per la Agència Valenciana d’Innovació.

Pujar