elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un projecte d’APP per a administració de finques guanya el premi I+T de l'observatori d'Innovació d'Ontinyent

Un projecte d’APP per a administració de finques guanya el premi I+T de l'observatori d'Innovació d'Ontinyent
  • Jorge Rodríguez destaca el treball de l'Ajuntament i el Clúster Innovall per promoure el talent jove a la ciutat

Un projecte d'APP per a administració de finques ha guanyat el premi I+T de la I Jornada Pública de l’Observatori d’Innovació d’Ontinyent, organitzat per l’Ajuntament de la ciutat i el Clúster Innovall per donar a conèixer aquest Observatori que persegueix atendre les necessitats de la ciutat a través de la innovació.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que tancava la jornada junt al president d’Innovall, Rafael Pla, destacava el treball de totes dues entitats per promoure el talent jove a la ciutat, "una aposta necessària, ja que les ciutats del futur són les que tinguen més capacitat per atraure i retenir talent, adaptant-se des de la innovació a les noves realitats. Un extrem al qual la formació i l’especialització són molt necessàries, i on la Formació Professional pot tenir un important paper, com hem vist hui amb estos magnífics projectes”.

El primer edil es referia així als tres projectes finalistes presentats pels instituts de l’Estació, Pou Clar i Jaume I, els millors projectes de Final de Cicle que rebien un diploma de mans del regidor d’Educació, Óscar Borrell, en un acte al qual també assistia el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, qui havia inaugurat la jornada, que també incloïa una exposició sobre gestió municipal avançada i estratègies en relació a la Smart City.

El Premi I+T ha estat per a Juan Luís Belda Ortolà representant del IES l'Estació, del cicle formatiu grau superior de Desenvolupament d’aplicacions Web (DAW) família Informàtica, amb el projecte “Vecindapp. L’APP que gestiona la teua comunitat". Els altres projectes reconeguts com a finalistes han estat per a Manuel Ferrer Constant en representació de l’equip del IES Pou Clar, del cicle formatiu superior Mecatrònica Industrial, amb el projecte “Snack-Pack”, de dispensador de snacks; i José Antonio Guzmán Baigorria representant del IES JAUME I, del cicle formatiu grau superior Automatització i robòtica industrial, amb el projecte “Transelevador Robotitzat”.

Des d’Innovall, Rafael Pla tenia paraules d'agraïment per l’aposta de l’Ajuntament d'Ontinyent per la innovació, i destacava el treball de l'alumnat que ha elaborat els projectes presentats pels centres en coordinació amb el seu professorat, animant-los “a no deixar mai de formar-se i d’estudiar per fer front a un futur on el progrés tecnològic i social han d’anar de la mà”, manifestava.

Pujar