elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Pressupostos de la Generalitat per a 2024 inclouran 26 milions d’euros per als projectes que transformaran Ontinyent el pròxims anys

Els Pressupostos de la Generalitat per a 2024 inclouran 26 milions d’euros per als projectes que transformaran Ontinyent el pròxims anys
  • Jorge Rodríguez destaca el compliment dels compromisos de la Generalitat amb obres “clau” per al futur de la ciutat com l’hospital, el desdoblament de la CV-60, els jutjats o la regeneració de La Vila i la Cantereria

  • La Consellera d’Habitatge atén la petició de l’alcalde d’ampliar el suport al projecte de la Cantereria, i aquest comptarà amb 508.000 euros més de la Generalitat

La proposta de Pressupostos de la Generalitat Valenciana plantejada pel nou govern autonòmic de Carlos Mazón contempla 26 milions d’euros per iniciar o consolidar l’execució de grans projectes a la ciutat d’Ontinyent.

l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat el compliment dels compromisos de la Generalitat “amb obres clau per al futur de la ciutat i en alguns casos també de la comarca, com l’hospital, el desdoblament de la CV-60, els jutjats o la regeneració de La Vila i la Cantereria, a més de les obres del pla Edificant. Accions en les que hem vingut treballant i que lluny d’aturar-se o frenar-se, estan agilitzant-se, com ha passat en l’Hospital. Projectes complexos que han d’eixir endavant, perquè són necessitats històriques que requereixen del suport decidit del Govern autonòmic”.

La xifra més elevada és la que  el projecte autonòmic de pressupostos preveu destinar a l’anualitat de 2024 de les obres del nou hospital d’Ontinyent, que ascendirà a 10.706.000 euros. A més a més, es contemplen 745.000 euros per al desdoblament de la CV-60, en una anualitat que contempla fons per a la redacció del projecte de construcció de la duplicació de la CV-60 en tres trams: l’Olleria a CV-62; CV-62 a Castelló de Rugat; i Castelló de Rugat a Terrateig. Per a la reforma dels edificis judicials d’Ontinyent es contemplen 532.000 euros; per a actuacions en el centre històric de La Vila 1.328.000 euros; i per a la regeneració arquitectònica de la zona de la Cantereria 508.000 euros.  

508.000 euros més per al projecte de la Cantereria

Un dels aspectes destacats és la dotació d’una nova partida de 508.000 euros per a ampliar el suport de la Generalitat al projecte de regeneració arquitectònica de la Cantereria, que fins ara contemplava una aportació de 2 milions d’euros de l’administració autonòmica, que d’aquesta manera s’amplia a més de 2’5. És una petició que havia formulat aquest mateix mes l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a la Vicepresidenta 2ª de la Generalitat Valenciana iConsellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, i que s’ha resolt favorablement, amb l’ampliació del suport autonòmic al projecte.

Els projectes esmentats (Hospital, CV-60, jutjats, Vila i Cantereria) sumen un total de 13.849.000 euros en inversions, als que cal sumar els més de 12.000.000 contemplats en el pla “Edificant”: 8'5 milions per a IES L'Estació, 2 milions per a CEIP Martínez Valls, 0’5 milions per a CEIP Bonavista, 0'5 milions per a Conservatori, i 0'5 milions per a CEIP Vte Gironès, arribant-se a la previsió de més de 26.000.000 d’euros en inversions als nous pressupostos, al marge de les ajudes ordinàries.

Jorge Rodríguez agraïa el suport de la Generalitat en accions “que son transformadores de la ciutat, fruit de projectes molt treballats pel Govern d’Ontinyent i que estem podent executar amb ajuda d’altres administracions, com la pròpia Generalitat, la Diputació de València, el Govern d’Espanya i la Unió Europea a través del programa EDUSI. Millores de gran calat que van a continuar endavant i per a les que agraïm la seriositat i bona predisposició que està mostrant el nou govern autonòmic”, assenyalava.

Pujar