26 de maig de 2020 26/5/20

La Policia Local d’Ontinyent s’integrarà a la Xarxa Comdes per millorar la comunicació davant les emergències

La Policia Local d’Ontinyent s’integrarà a la Xarxa Comdes per millorar la comunicació davant les emergències - (foto 1)
  • L’Ajuntament trau a licitació l’adquisició de nous equips “Tetra” que permetran un contacte immediat amb efectius policials i d’emergències de tota la Comunitat Valenciana

La Policia Local d’Ontinyent s’integrarà a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat (COMDES) de la Comunitat Valenciana, per millorar la comunicació davant les emergències. COMDES és la infraestructura de telecomunicacions que ofereix la Generalitat a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat en la Comunitat Valenciana, integrant urgències sanitàries, Protecció Civil, consorcis provincials i locals de Bombers, així com els cossos de Policia Local de més de 200 ajuntaments. Funciona com una xarxa privada virtual per a cada flota i permet la intercomunicació immediata mitjançant grups de comunicació comuns per a facilitar la seua operativa local, comarcal i autonòmica.

Per tal d’integrar la Policia Local en esta Xarxa, l’Ajuntament ha tret a licitació per un import de 64.977 euros iva inclòs l’adquisició d’equips que inclouen 42 kits terminals portàtils TETRA. El nou sistema s’integrarà amb l’actual sistema de radiocomunicacions digital DMR, de manera que els actuals equips seguiran sent aprofitats.

El regidor de Policia Local, Pepe Gandia, explicava que l’adhesió a la Xarxa COMDES “ens permetrà una comunicació més ràpida i eficient quan siga necessari coordinar-se amb altres efectius d’emergències per part dels nostres agents. És una integració necessària, ja que a més la Xarxa COMDES constitueix el sistema de comunicacions normalitzat per als serveis essencials que intervenen en una emergència o catàstrofe en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, així com una eina fonamental per a la coordinació d'actuacions en aquestes situacions”, destacava.

La regidora de Modernització, Natalia Enguix, destacava que els 42 equips Tetra que van a adquirir-se “suposen altre pas endavant dins la línia encetada pel Govern de Jorge Rodríguez de modernització dels equipaments de la Policia Local, que ha suposat també en els últims temps l'adquisició de 5 nous vehicles patrulla, 50 jupetí antibales, 2 pistoles Tàser, 1 etilòmetre o 1 dispositiu drogotest", recordava.

Pujar