21 de gener de 2021 21/1/21

Ontinyent repara el Camí de la Ponceta afectat per la DANA amb ajuda de la Conselleria

Ontinyent repara el Camí de la Ponceta afectat per la DANA amb ajuda de la Conselleria - (foto 1)
  • Els talussos que subjecten el camí són reconstruïts i consolidats amb murs de pedra i formigó

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’empresa pública Tragsa (dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica) estan coordinant-se en els treballs de reparació del Camí de la Ponceta, greument afectat per la DANA que va patir la Comunitat Valenciana a finals del passat mes de setembre. Es tracta d’una de les intervencions de gran calat que estan pendents quant a la reparació dels múltiples desperfectes registrats al terme, i que comptaran amb el finançament de la Generalitat Valenciana.

L’actuació es produeix en un tram on el corrent d’aigües va afectar al talús que subjecta el camí en dos punts. En trencar-se aquest talús, el ferm del camí va desaparèixer parcialment, deixant impossible el trànsit de vehicles a la zona, que va tenir que desviar-se per vies alternatives. L’actuació iniciada estos dies es centra en la reconstrucció del talús i la construcció de dos murs de pedra i formigó que el protegiran i consolidaran. La construcció d’aquestos mur no afectarà el trànsit d’aigües, i partiran de l’interior de la base de l’antic talús, amb unes dimensions de 5 i 15 metres lineals d’altura i 15 i 35 metres lineals de longitud, respectivament.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, recordava que davant la situació generada per la DANA, “vam poder actuar en primera instància en molts camins, però altres suposaven actuacions més complexes que requerien de l’elaboració de projectes d’obra, i que suposaven una inversió econòmica elevada. El passat mes d’octubre ens vam reunir amb el Director General d’Agricultura, Roger Llanes, qui ens va ratificar que comptaríem amb el suport del Consell per actuar en aquest camí i en altres amb importants desperfectes. Fa ara un mes vam començar l’actuació al Camí del Pont del Rei, hem encetat ara la intervenció al Camí de la Ponceta i als propers dies començarem les obres al Camí de la Puríssima”, avançava.

Manuel Cuesta tenia paraules d’agraïment per a la predisposició de la Conselleria a treballar colze a colze amb l’Ajuntament, i per al veïnat de la zona afectada per la seua col·laboració i paciència amb una actuació “que havíem de fer de manera seriosa i amb molta cura per tal de quedar el millor preparats possibles per a nous episodis de fortes pluges”, manifestava.

Pujar