elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent recuperarà en maig el servei de mamografies preventives a l'Hospital

Ontinyent recuperarà en maig el servei de mamografies preventives a l'Hospital
  • El Departament de Salut confirma a l’Ajuntament la represa del servei traslladat temporalment a Xàtiva per problemes derivats de la pandèmia

L'Hospital General d'Ontinyent tornarà a donar cita des del mes de maig per a la realització de mamografies preventives a la ciutat, recuperant el servei traslladat temporalment a Xàtiva per problemes d’atenció derivats de la pandèmia. Així ho confirmava el Director de Salut Pública del Departament Xàtiva-Ontinyent, Guillermo Jorques, a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a qui explicava que la reducció de les llistes d’espera i la supressió de restriccions per la Covid-19 així ho fan possible.

Cal recordar que el passat mes de setembre de 2021 el Departament de Salut va passar a derivar a les usuàries del servei d’Ontinyent a Xàtiva, degut a l’augment de llista d’espera derivada de l’increment de les mesures de seguretat davant la pandèmia, que limitaven la capacitat de mantenir la quantitat de mamografies previstes al centre ontinyentí.

Aquest trasllat temporal del servei va suposar augmentar notablement la xifra de mamografies i els torns d’atenció a Xàtiva, per tal d’evitar retards en l’atenció. Ara, en tornar el servei a Ontinyent, es recupera la normalitat en la utilització del mamògraf propi que va rebre l’Hospital ontinyentí juntament amb un aparell TAC d’última generació en 2018, al marc d’una donació de la Fundació Amancio Ortega a la Generalitat Valenciana.

Així, el Director de Salut Pública confirmava que tornarà a citar-se a Ontinyent a 80 dones cada setmana per a fer-se proves en dues sessions, xifra que podria augmentar en cas de ser necessari per algun tipus de demora que es pugera produïr. Des del Departament de Salut també explicaven que amb la posada en marxa del nou Hospital el servei millorarà la seua eficiència, permetent fer més mamografies i atencions en menys temps.

Jorge Rodríguez celebrava la “bona noticia” de la recuperació d’un servei que evita desplaçaments a les veïnes d’Ontinyent, i agraïa els esforços fets des de la Sanitat Pública per evitar demores en l’atenció a la ciutadania.

Pujar