elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent posa en marxa una Oficina Tàctil de Tramitació en l’accés a l’Ajuntament

Ontinyent posa en marxa una Oficina Tàctil de Tramitació en l’accés a l’Ajuntament
  • Natàlia Enguix anima a la ciutadania a utilitzar el dispositiu que permet realitzar gestions de rebuts, volants d’empadronament o certificats, a més d’imprimir físicament o reenviar per correu electrònic els documents

La regidoria de Modernització, Govern Obert i Transparència d’Ontinyent ha posat en marxa una Oficina Tàctil de Tramitació que permet a la ciutadania realitzar fàcilment i de manera telemàtica diverses gestions. El dispositiu, que s’ha posat en marxa comptant amb l’ajuda dels fons FEDER del programa EDUSI de la Unió Europea, porta un mes en fase de proves, temps durant el qual la ciutadania ha pogut realitzar més de 200 gestions telemàtiques.

L’Oficina Tàctil de Tramitació està ubicada junt al Punt d’Informació Municipal, en l’accés a l’edifici central de l’Ajuntament,i compta al seu equipament amb pantalla tàctil, escàner i impresora, permetent escanejar documents, o enviar per correu electrònic o imprimir en paper físic rebuts, volants d’empadronament o certificats.

La regidora de l’àrea, la també primera tinent d’alcalde Natàlia Enguix, explicava que “es tracta d’un nou equipament que forma part de la remodelació de la planta baixa de l’edifici consistorial perquè aquest siga un lloc més funcional, amable i tecnològicament avançat per atendre a la ciutadania. Un primer pas d’esta aposta de transformació i modernització de l’atenció ciutadana a la que en 2022 anem a destinar més de 260.000 euros del pressupost municipal”, assenyalava.

El dispositiu ha estat dissenyat per l’empresa Axialtic Soluciones Tecnologicas SL, qui també ha disposat equipaments tecnològics per als Ajuntaments de Las palmas de Gran Canaria, San Sebastian, Bilbao, Vitòria, Càceres, les Diputacions de Teruel i Guadalajara o el Cabildo de Fuerteventura, entre d’altres.

En ell, la persona empadronada a Ontinyent i  que dispose de certificat digital o DNI electrònic, pot accedir a la gestió telemàtica de les funcionalitats operatives a la “Carpeta Ciutadana” creada pel Departament d’Informàtica Municipal, que permet obtindre volants i certificats d'empadronament en tres idiomes (valencià, castellà i anglés), així com gestionar tots els rebuts de l'usuari (pagaments, domiciliacions, multes, etc).

Natàlia Enguix incidia en què “són tràmits molt demandats per la ciutadania, que ara es podran fer d’aquesta manera que permet estalviar temps a la ciutadania. És important també apuntar que els dubtes que puguen haver quant a la utilització del dispositiu poden ser aclarits pel personal del Punt d’Informació Municipal ubicat al mateix hall de l’Ajuntament, ja que entenem que en aquest camí cap a l’aprofitament de les noves tecnologies és necessari donar el màxim suport a les persones usuàries d’estos serveis”, remarcava.

Pujar