elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent posa en marxa una nova edició del programa “Jove Oportunitat” per orientar a joves sense ocupació

Ontinyent posa en marxa una nova edició del programa “Jove Oportunitat” per orientar a joves sense ocupació
  • La iniciativa impulsada per la regidoria de Joventut i l’IVAJ va aconseguir en l’últim any que un 75% dels i les participants trobaren feina o reprengueren els estudis

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa una nova edició, la sisena, del programa “Jove Oportunitat”  (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), cofinançat pel Fons Social Europeu i organitzat per la Regidoria de Joventut. Es tracta d’un programa adreçat a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la seua formació de manera prematura i que es troben sense ocupació.

El regidor de Joventut, Àlex Borrell, ha donat la benvinguda als participants i els ha animat “a aprofitar totes les ferramentes que aquest projecte els ofereix”. Borrell destacava que és un programa “molt interessant per als i les joves participants, que veuen el seu futur laboral incert, i que amb aquesta iniciativa compten amb el suport de professionals que els ajuden a donar un gir en positiu a la seua forma d’afrontar la realitat, comptant amb ferramentes i suport per prendre decisions encaminades a encetar un nou camí al mercat laboral”. En l’edició anterior, dels 12 participants que van començar el programa, 8 es troben actualmen treballant i 1 estudiant un ciclie formatiu superior, “un 75% de casos d’èxit en els objectius del programa, el que parla molt bé del treball realitzat”.

El programa JOOP es materialitza en una orientació personal i professional dels i les joves participants que fins al mes de juny realitzaran accions de coaching actitudinal, tant grupal com individual, i en els casos necessaris, coaching parental”. El públic objectiu del programa són joves que ni estudien ni treballen, però, a diferència d'altres accions que actuen sobre el col·lectiu, JOOP fuig d'una filosofia assistencial, que convertisca al mal anomenat “ni-ni” en un subjecte al qual prestar permanent atenció des d'esquemes públics i també fuig d'accions que immediatament li aboque al mercat laboral. Per això, es treballa principalment un component actitudinal.

Àlex Borrell incidia en què “creiem en la nostra joventut i esperem grans coses d'ella, per a això hem de tendir-los la mà, oferir-los una experiència vital i la possibilitat que afronten el futur amb unes eines de les quals manca actualment, en gran manera, el nostre sistema educatiu formal. La finalitat de JOOP és aconseguir que els i les participants facen un canvi d'actitud, deixant arrere la desil·lusió, la desídia i la frustració per un futur incert i adquirint una sèrie de competències tècniques a través del treball directe en el foment de l'autoestima, motivació i positivitat”, concloïa.

Pujar