elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent participa en el plenari anual de ciutats de la Ciència i la Innovació d’Espanya

Ontinyent participa en el plenari anual de ciutats de la Ciència i la Innovació d’Espanya
  • Pablo Úbeda representa a la ciutat en l’encontre on la ministra de l’àrea va donar la benvinguda a les últimes ciutats incorporades a la xarxa Innpulso

Ontinyent va participar aquest dimarts al plenari anual de la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació d’Espanya, que tenia lloc a Madrid baix la presidència de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. En la reunió, on la ciutat va estar representada pel regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, la ministra va donar la benvinguda a les noves ciutats incorporades a la xarxa, entre les que es troben Almeria, Las Palmas de Gran Canaria, Sevilla o Saragossa, arribant-se així als 83 membres. A més a més, es va donar compte de les activitats dels grups de treball dels quals participa Ontinyent.

Cal recordar que Ontinyent forma part des de l’any 2015 de la xarxa Innpulso, renovant la distinció com a “Ciutat de la Ciència i la Innovació” ara fa un any, en juny de 2021. A tal efecte, l’Ajuntament va justificar davant el Ministeri el compliment dels programes pels que va obtindre la distinció, a més d’exposar els projectes en execució o previstos, entre els quals es troben les millores en la mobilitat urbana; regeneració i rehabilitació d’habitatges públics; la reducció de la factura energètica d’equipaments públics; la creació de programes de formació i inserció sociolaboral; el parc inundable de la Cantereria; l’impuls a l’administració electrònica; l’Oficina de Projectes Europeus; o l’impuls al Clúster Tèxtil, entre d'altres.

Pablo Úbeda recordava que formar part de la xarxa Innpulso permet a les ciutats participar a esdeveniments internacionals relacionats amb l'I+D+i i a projectes col·laboratius entre municipis de la xarxa, entre d’altres avantatges. El regidor  també destacava la importància de l’aposta per la gestió innovadora i l’impuls d’iniciatives modernitzadores per seguir millorant el futur de la ciutat.

Pujar