elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent obrirà dilluns una nova convocatòria d’ajudes a transport per a alumnat universitari, de FP i Ensenyaments Especials

Ontinyent obrirà dilluns una nova convocatòria d’ajudes a transport per a alumnat universitari, de FP i Ensenyaments Especials
  • El regidor d’Educació destaca l’augment de la partida fins als 16.000 euros respon a l’aposta del Govern d’Ontinyent de fomentar la formació en tots els seus vessants

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la regidoria d’Educació obrirà dilluns una nova convocatòria d’ajudes al transport per a l’alumnat universitari, de Formació Professional i d’Ensenyaments de Règim Especial de Música, Dansa i d’Arts Plàstiques i Disseny, per a la que es podrà presentar sol·licituds del 3 al 14 de juliol.

Es tracta d’una línia dotada amb 16.000 euros, un 7% més que en la convocatòria anterior, un augment que en paraules del regidor de l’àrea, Ferran Gandia “respon a l’aposta del Govern d’Ontinyent de seguir fomentant la formació als ontinyentins i ontinyentines en tots les seues vessants, facilitant a les persones i en aquest cas als i les joves a accedir a la formació que preferisquen. A Ontinyent tenim un ventall molt ample de possibilitat per formar-se, però aquelles persones empadronades a Ontinyent que vullguen fer-ho en altres localitats també han de tenir suport”.

Ferran Gandia recordava que a la primera convocatòria d’estes ajudes l’import global va ser de 6000 euros, i eren només per a alumnat universitari. La bona acceptació va fer ampliar-les a altres tipus de formació i ampliar-les a 15.000 euros, “una línia que ara continuem amb esta nova ampliació a 16.000 eurps per arribar a més persones”, assenyalava.

Les ajudes podran ser sol·licitades per estudiantat menor de 30 anys i empadronat a Ontinyent des d’almenys 24 mesos, per fer front a despeses de desplaçament derivades en el curs 2022/23 de la realització d’estudis universitaris, de Formació Professional i d’Ensenyaments de Règim Especial en tots els centres de secundària, de música i dansa, i de les universitats que integren el Sistema Educatiu i Universitari Valencià, així com els seus centres adscrits, situats fora del terme municipal d’Ontinyent.

L'adjudicació d'aquestes ajudes es realitzarà en règim de concurrència competitiva, tenint-se en compte les situacions diverses en les famílies amb menys recursos. L’alumnat haurà d'acreditar estar matriculat durant el curs escolar en almenys el 50% del curs lectiu en qualsevol ensenyament universitari fóra d'Ontinyent. L'ajuda que es concedirà a cada sol·licitant és de 100 euros, fins a esgotar el crèdit disponible. Tant la instància com la informació necessària sobre aquestes ajudes es pot trobar a la web municipal www.ontinyent.es, a l’apartat Ajuntament-Àrees-Educació-Ajudes Transport Universitari.

Pujar