elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent obri una consulta pública sobre innovació en la digitalització de l’administració i l’aposta per la movilitat sostenible

Ontinyent obri una consulta pública sobre innovació en la digitalització de l’administració i l’aposta per la movilitat sostenible
  • Té lloc fins al proper 28 de novembre, i va estar presentada en una jornada inclosa al programa d’impuls a la Compra Pública Innovadora a la ciutat

MÉS FOTOS
Ontinyent obri una consulta pública sobre innovació en la digitalització de l’administració i l’aposta per la movilitat sostenible - (foto 2)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obert una consulta pública sobre solucions innovadores en la la digitalització de l’administració i l’aposta per la movilitat sostenible. Es tracta d'una crida i proposta per a empreses i altres agents de coneixement de tot el país, per a trobar les millors solucions per a donar resposta als reptes i oportunitats identificats per a Ontinyent, i sobre la qual es pot ampliar informació a la pàgina web https://www.innovallcluster.com/observatoriinnovacioontinyent/

Es tracta d’una acció emmmarcada al seu torn dins de les activitats d'impuls de Compra Pública d'Innovació (CPI) que està realitzant el municipi des de 2020, amb el suport de l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), i que era  presentada el passat divendres en una jornada que tenia lloc a l’espai coworking municipal “Soterrani de les Idees”. La consultora internacional Ayming, experta en gestió de la innovació, és l'entitat externa que coordina des de l'oficina tècnica aquesta consulta.

Natalia Enguix, Regidora de Govern Obert i Igualtat de l'Ajuntament d'Ontinyent, presentava el Repte 1 “Digitalització de l'Administració centrada en els usuaris” partint dels antecedents, destacant que des de 2016 Ontinyent compta amb una administració electrònica i s'han anat millorant els serveis d'atenció a la ciutadania fins hui.

En paraules de Natalia Enguix, “Des de fa cinc anys estem avançant en digitalització i actualment hem detectat noves àrees de millora, atès que la COVID-19 ha espentat a la nostra Administració a tindre una major resposta. Creiem que oferir al mercat l'oportunitat de mostrar les seues solucions, aconseguirem les millors respostes per a millorar l'experiència digital de la ciutadania d'Ontinyent amb l'Ajuntament”.

Per la seua part, Pablo Úbeda, Regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ontinyent, presentava el Repte 2 “Mobilitat Intel·ligent i Sostenible”, motivat per l'augment de població que viu en el disseminat del municipi però que té un vincle estret amb el centre urbà (col·legi, treball, gestions…). Es busca comptar amb una anàlisi en temps real sobre la informació del trànsit, vies alternatives o control d’aforament als pàrkings urbans, que aportarien una solució a la connectivitat entre ciutat i disseminat.

En paraules de Pablo Úbeda, “La mobilitat avança cap a a l'eficiència i sostenibilitat i a Ontinyent no volem quedar-nos arrere. Volem reforçar la base existent en el nostre municipi, com els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, el foment de l'ús de bicicletes sense emissions, o l'impuls a microbusos de baixes emissions gratuïts, i en eixa línia anem a seguir treballant”, concloïa.

Pujar