elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent incorpora dos drons d’última tecnologia als equipaments de la Policia Local

Ontinyent incorpora dos drons d’última tecnologia als equipaments de la Policia Local
  • Tindran usos molt diversos com vigilància, cerca de desapareguts o intervenció davant incendis i situacions de risc

MÉS FOTOS
Ontinyent incorpora dos drons d’última tecnologia als equipaments de la Policia Local - (foto 2)
Ontinyent incorpora dos drons d’última tecnologia als equipaments de la Policia Local - (foto 3)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha incorporat dos drons d’última tecnologia als equipaments de la Policia Local, per tal de millorar la seguretat de la ciutadania. Estos dispositius, model “Mavic-2 Enterprise Dual” tindran usos molt diversos com cerca de desapareguts, vigilància del trànsit, de parcs i jardins tancats per la nit, o intervenció davant incendis i situacions de risc.

El regidor de Seguretat, Rafa Alonso, explicava que “són dos dispositius versàtils que van a ser de molta utilitat, l’adquisició dels quals suposen un pas més en la línia encetada pel Govern de Jorge Rodríguez de millorar els equipaments a l’abast de la Policia Local per facilitar la seua tasca i com a conseqüència la seguretat de la ciutadania. En esta línia es van adquirir nous vehicles, xalecs antibala, pistoles tàser i ara estos drons que van a suposar un avanç molt important a un cost de 8.380 euros entre els dos, que per a la millora que suposa pensem que és més que raonable”, explicava.

Els drons, model Mavic 2 Enterprise Dual, amb un pack d’ampliació d’equipament, compten amb una avançada càmera radiomètrica amb diversos modes de visions que inclouen visió térmica i d’infrarrojos; un focus dual per a misions aèries en espais amb poca llum; un altaveu amb projecció de 100 decibelis que pot transmetre en temps real i enmagatzemar gravacions. Pot fer fotos i gravar vídeo, i compta amb un sistema de detecció d’obstacles omnidireccional amb un conjunt de 10 sensors que permeten volar i mantenir vol estacionari de forma estable. També té un sistema d’assistència que detecta els objectes que trobe mentre es mou i esquivar-los fins i tot en espais reduits. El pes de cada dispositiu és inferior a 1 kg, i té un alcanç de fins a 8 kilòmetres des del punt de control del pilot.

Per pilotar-los, s’ha format de forma específica a tres agents de policia, que el passat dijous participaven en una xicoteta exhibició d’estos dispositius per donar-los a conèixer a la ciutadania, coincidint amb el lliurament de diplomes als escolars de primària de la ciutat del Curs d’Educació Vial. L’acte, que tenia lloc al parc del Mestre Ferrero, comptava amb la presencia del regidor de Seguretat Ciutadana, Rafa Alonso, així com el d’educació, Óscar Borrell i el Comissari de la Policia Local, Juan Serrano. Més de 400 escolars rebien estos diplomes per participar al curs, impartit per agents especialment sensibilitzats amb l’educació vial, i que incloïa sessions centrades en diversos aspectes relatiu a la seguretat dels escolars, tant com a vianants (circular per la via pública, creuar els carrers, funcionament dels semàfors, etc.) com també a la vessant d’usuaris de vehicle (pujar i baixar del cotxe, col·locació del cinturó de seguretat, etc.).

Pujar