elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent impulsa la participació dels instituts en la III Fira Aèria de València

Ontinyent impulsa la participació dels instituts en la III Fira Aèria de València

  Les regidories d'Educació i Joventut d'Ontinyent han impulsat la participació dels instituts locals en la III Fira Aèria de València, un projecte d'innovació educativa que proposa a estudiants de l'ESO i Batxiller construir drones amb una finalitat social o mediambiental d'impacte positiu per al seu entorn.

  Es tracta d'un projecte posat en marxa per la Universitat de València l'empresa El Caleidoscopio i el CEFIRE de Torrent, al que s'ha sumat l'Ajuntament d'Ontinyent, i que culminarà amb la presentació dels projectes de mig centenar d'instituts de 35 municipis en la fira que tindrà lloc el proper mes de maig en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV.

  La regidora de Joventut, Katty Ushiña, explicava que "des de l'Ajuntament vam veure interessant el projecte pel seu caràcter innovador aplicat a la formació i el foment que fa de l'ús social de la tecnologia, i vam convidar a participar als instituts de la localitat, tot proporcionant-los els materials necessaris". Una proposta que acceptaven l'IES Jaume I i l'IES Pou Clar, on el grup del Taller de Tecnologia de 4art d'ESO que coordina el professor José Javier Vila està ultimant el disseny d'un dron que tindrà un ús social que encara no es pot fer públic, però que en cap cas serà de vigilància.

  La Fira Aèria és una proposta que pretén fomentar vocacions tecnològiques, així com la importància de la tecnologia mitjançant la construcció d'un dron i la reflexió sobre la tecnologia en el seu conjunt, com una potent eina per a millorar l'entorn humà, i no únicament com un objecte de consum. Altre dels objectius és imaginar el futur aeri mitjançant l'ampliació de coneixements i habilitats en un espai d'aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.

  Aquest projecte serveix també per a tendir ponts i estimular la comunicació entre l'administració pública, la comunitat escolar, els centres d'innovació, les universitats i els agents socials implicats en les problemàtiques que pretenen resoldre's amb els drones dissenyats, permetent generar xarxes d'innovació educativa a nivell local i provincial.

  Pujar