elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent evoluciona amb Europa

Ontinyent evoluciona amb Europa
  • L’exposició “EDUSI Ontinyent” dona detalls sobre les accions que s’estan executant amb una inversió de 5 milions d’euros cofinançada amb fons europeus

L’Ajuntament d’Ontinyent obrirà aquest divendres les portes de l’exposició “Edusi Ontinyent”, que repasa els projectes que s’estan executant a la ciutat per un valor global de 5 milions d’euros, cofinançats al 50% pels Fons Feder i el Fons Social Europeu. La mostra, que es podrà visitar al pati del Museu del Tèxtil, està elaborada amb materials reciclats i reciclables, i consta de 100 m2 on el visitant accedeix a un túnnel fet amb arcs que simulen els emprats a la imatge de marca de la ciutat. En ells, es donen detalls dels projectes de 9 àrees d’acció: modernització de l'administració; ciutat intel·ligent; mobilitat sostenible; eficiència energètica; rehabilitació patrimonial; recuperació ambiental; regeneració de vivenda pública; formació i inserció laboral; i reactivació econòmica.

Entre les actuacions que es desenvolupen dins d’estes linies d’acció es troben la instal·lació d'un punt de tramitació electrònica en l'espai d'atenció ciutadana de l'ajuntament; la construcció de l'anell per a vianants i bicicletes que connecta el poliesportiu, l'IES l'Estació i el futur hospital amb el nucli urbà; la remodelació del carrer Sant Antoni; el canvi de la coberta de l'antic pavelló del poliesportiu; la construcció d'un edifici annexe al Museu del Tèxtil per a realitzar formació sociolaboral, entre moltes altres.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, ha destacat que “les estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) finançades amb els Fons Europeus Feder són sinònim de futur, de prosperitat i de la ferma intenció que tenim des del Govern d’Ontinyent de construir una ciutat transversal més sostenible i moderna. Un Ontinyent que evoluciona i mira cap a Europa, mitjançant tot un seguit d’accions de les quals els veïns i veïnes de la ciutat poden saber més visitant esta exposició”, apuntava.

 

Pujar