elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent veu duplicada la subvenció al programa “Itinerari Viu” que arriba als 265.000 euros

Ontinyent veu duplicada la subvenció al programa “Itinerari Viu” que arriba als 265.000 euros
  • El programa municipal per afavorir la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social acumula 395 persones ateses al periode 2017-2021

Ontinyent rebrà en 2022 una subvenció autonòmica de 265.005 euros per donar coninuitat al programa municipal d’inserció sociolaboral “Itinerari Viu”, que des de la seua posada en marxa en 2017 i fins enguany ha servit per atendre a 395 persones en risc d’exclusió social. Les regidores d’Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, i de Política per a les Persones, Paula Soler, han valorat molt positivament la quantitat contemplada al projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per l’Exercici de 2022, que duplica la quantitat rebuda en 2021  del Fons Social Europeu i la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de 133.928,56 euros.

Natàlia Enguix destacava el fet que la subvenció, que fins a 2021 arribava per concurrència competitiva, pase a ser inclosa al “contracte programa” pel qual l’administració autonòmica subvenciona de forma directa accions que es duen a terme des del departament de Serveis Socials. La regidora explicava que “la nova forma de finançament del programa permetrà la seua continuïtat a llarg plaç, garantint així una millor atenció a les necessitats socials que presenten les persones usuàries que s’atenen. A més permetrà una oferta formativa més ampla i diversa basada en la igualtat d’oportunitats per adquirir habilitats socials i competencials per desenvolupar-se en el món laboral i formatiu i així fomentar la inclusió de les persones participants en el programa. D’altra banda, es potenciarà la consolidació d’equips de treball, per millorar i ampliar la qualitat professional i donar major cobertura i atenció a les persones participants”, afegia.

Per la seua banda, Paula Soler assenyalava que a la nova edició del programa “s’establirà un treball en xarxa i coordinat amb les persones tècniques encarregades de tramitar la Renda Valenciana d’Inclusió. Aquesta és una eina per a garantir la qualitat de vida de la ciutadania des de la igualtat d’oportunitats, el suport a les famílies i els drets de la infància amb perspectiva de gènere. A més es podrà atendre a persones en situació de risc o exclusió social, que es deriven des d’altres departaments de Serveis Socials. Per tant, des del programa Itinerari Viu es facilitarà el procés d’inclusió social, formativa i laboral de les persones receptores de dita ajuda, deixant de ser un sistema assistencialista per centrar-se en l’autonomia personal i professional de la persona”, manifestava.

“Itinerari Viu” és un programa d’Itineraris Integrats adreçat a persones en risc d’exclusió social, que són ateses per un equip multidisciplinar format per tècniques de perfil social i tècniques d’integració social. Des de 2017 aquest programa ha servit per oferir cursos d’alfabetització digital, de cuina i d’hostaleria, de monitor i monitora de menjador, cursos per a reposar supermercats, de personal de neteja, o de perruqueria. També s’han realitzat tallers d’habilitats socials, de gestió i organització del temps i tallers d’entrevista personal, entre altres.

Entre les prop de 400 persones beneficiàries han hagut dones soles amb càrregues familiars o víctimes de violència de gènere, persones migrants, persones amb addiccions, persones amb diversitat funcional, persones de l’àmbit de salut mental, persones recluses amb mesures judicials o exrecluses, joves menors de 25 anys amb escassa o nul·la formació acadèmica i persones en situació d’atur de llarga durada.

Pujar