elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Ontinyent contra el foc" comença la vigilància de les serres del terme durant 90 dies prorrogables

"Ontinyent contra el foc" comença la vigilància de les serres del terme durant 90 dies prorrogables

    "Ontinyent contra el foc", la campanya de voluntariat forestal posada en marxa per l'Ajuntament d'Ontinyent comença aquest dissabte 17 de juny, per a vigilar les serres durant 90 dies prorrogables en cas que les condicions climatològiques així ho recomanen. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, ha explicat que la campanya manté el format i incentius de l'anterior edició, "un format més ample, amb més dies, que és possible gràcies a la implicació dels voluntaris i voluntàries amb experiència d'anteriors edicions, que han mostrat en tot moment la seua disponibilitat, que hem d'agrair i que ens permet posar-nos en marxa ja mateix, per després sumar als voluntaris que acudisquen a jornades de formació com la que farem el proper dimecres, i a la que animem a totes i tots a participar".

    En concret, dimecres 21 de juny a les 19:30 hores al Palau de La Vila hi haurà una jornada d'intercanvi d'experiències amb els grups de voluntariat ambiental dels voltants, on s'han convocat als participants d'anys anteriors, i on poden acudir persones interessades a participar.

    La campanya mantindrà el repartiment dels voluntaris en tres torns, aprofitant-se els passeigs que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l'arribada de l'estiu, i reforçant-los posant a disposició del voluntariat dos vehicles municipals. Els voluntaris comptaran amb facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d'hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l'obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya.

    Patrícia Folgueras incidia en què "quan parlem de voluntariat no parlem d'una activitat forçadament de moltes hores: cada persona pot aprofitar activitats habituals per, coordinadament, ajudar a detectar qualsevol incidència en el menor temps possible i ajudar-nos a cuidar entre totes i tots les nostres serres. Cada voluntari i voluntària aporta el temps disponible, sense mínims, podent modificar-se quan ho requerisca la persona voluntària", explicava. Les persones interessades en participar poden ampliar la informació en el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Ontinyent i al correu electrònic ontinyentcontraelfoc@hotmail.com

    Pujar