elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent cobreix el 100% de places a les seues titulacions universitàries i acumula 3.300 estudiants en llista d’espera

Ontinyent cobreix el 100% de places a les seues titulacions universitàries i acumula 3.300 estudiants en llista d’espera
  • Infermeria torna a liderar la matriculació amb la llista d’espera més extensa, amb més de 2.000 aspirants

  • Ferran Gandia destaca que els resultats ratifiquen l’encert en l’aposta per les titulacions que s’ofereixen al Campus

El Campus d’Ontinyent ha cobert el 100% de les places de matriculació a les seues quatre titulacions per al curs 2023/2024 (Infermeria, Administració i Direcció d’Empreses, Mestre/a d’Educació Infantil i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport), havent a hores d’ara 3297 estudiants en llista d’espera. 

La titulació amb major demanda és Infermeria, 2312 persones; seguida de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, amb 510; Mestre/a d’Educació Infantil amb 376 i Administració i Direcció d’Empreses amb 99. D’aquesta manera, la demanda global a les quatre titulacions és 14 voltes superior a l’oferta de nous alumnes per al proper curs, de 235 places (70 d’Administració i Direcció d’Empreses; 65 d’Infermeria; 50 de Mestre d’Educació Infantil i 50 de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport).

A la demanda global de les quatre titulacions cal destacar l’elevada nota de tall per a l’accés a una plaça en Infermeria, amb un 12,13 sobre 14; seguida del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport on es requereix un 10,35; per al grau d’Educació Infantil un 8,87; i per a ADE un 6,41. Cal recordar que Ontinyent també compta amb un Màster Oficial en Psicologia Sanitaria, que va tenir el periode de matrícula el passat mes d’abril, cobrint també ràpidament l’oferta de 40 places per al mateix.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Ferran Gandia, destacava que estos resultats “mostren una volta més com d’encertada va ser l’aposta per oferir estes titulacions a la ciutat, que torna a ser pol d’atracció com a Ciutat Educativa per a estudiantat de tota Espanya, i que també ofereix a l’alumnat ontinyentí la possibilitat d’accedir a estudis amb alta demanda sense eixir de la ciutat. L’impacte del Campus en la ciutat va a més molt més enllà, també per tot allò que suposa quant a atraure i retindre talent, i per a la dinamització de l’economia i l’activitat a la ciutat amb la presència d’aquest alumnat. Sóm un referent universitari en les Comarques Centrals, i això sols ha estat possible gràcies al treball conjunt als últims anys de la Fundació Universitària, presidida pel nostre alcalde Jorge Rodríguez i amb l’Ajuntament, la Universitat i Caixa Ontinyent al front”, destacava.

El regidor apuntava que a l’impuls a les noves titulacions i el màster, la construcció del nou Edifici Universitari i les remodelacions d’equipaments esportius s’ha d’afegir el treball en iniciatives com “Unisocietat”, la Universitat d’Hivern o la Setmana Pedagògica, entre d’altres. A més a més, recordava que fins al 28 de juliol està oberta la matrícula per a una nova iniciativa formativa com és el programa “La Nau Gran”, adreçat a persones de 50 anys o més, que es posarà en marxa en el curs 2023/2024, amb dos itineraris formatius: un bàsic i altre avançat, amb una duració de tres anys acadèmics.

Per altra banda, Gandia feia al·lusió al treball conjunt entre Ajuntament, Caixa Ontinyent i Universitat de València a través de 3 grups de treball plantejats respectivament per ampliar l’oferta formativa de curta durada; implantar activitats del Centre d’Idiomes universitari, i impulsar la participació de la UV en el nou centre de Formació i Recerca del Museu del Tèxtil.

El regidor d’Educació incidia en què les elevades xifres assolides en la demanda de matrícula per al proper curs al Campus ontinyentí “ens animen a seguir treballant des de la Fundació per continuar seguir creixent com a espai de referència en la nostra zona en la formació d’alt nivell” , concloïa.

Pujar