elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent aprofita les vacances escolars de Nadal per fer millores als col·legis

Ontinyent aprofita les vacances escolars de Nadal per fer millores als col·legis
  • S’han fet actuacions de diversos tipus al Lluís Vives, Bonavista, Vicente Gironés, La Solana, Carmelo Ripoll i CEE Vall Blanca

MÉS FOTOS
Ontinyent aprofita les vacances escolars de Nadal per fer millores als col·legis - (foto 2)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha aprofitat les vacances escolars de Nadal i Reis per a fer diverses millores i actuacions en diversos col·legis públics de la localitat. En concret, a través de les regidories de Serveis Municipals i Medi Ambient i amb la supervisió de la regidoria d’Educació, s’ha procedit a la realització d’obres que el regidor d’Educació, Ferran Gandia, destacava que “són actuacions que s’han dut a terme aprofitant aquest periode de pausa, reduint així les molèsties a l’alumnat mentre es fan tasques necessàries de manteniment”.

Així, s’han dut a terme tasques de manteniment del clavegueram de les aules de dos anys del CEIP La Solana; renovació de la sorra de la zona de jocs dels CEIP Carmelo Ripoll i Bonavista; eliminació emprant un camió elevador de les fulles que obstruïen les baixants del sostre de la pista coberta del Carmelo Ripoll; o el canvi de les arquetes exteriors del CEIP Vicente Gironés. A més a més s'han fet tasques de poda i manteniment dels elements de jardineria dels diversos centres educatius.

Per altra banda, en estes dates també han finalitzat diverses obres incloses al pla Edificant, en concret el canvi de plaques de policarbonat per metall a la coberta del CEIP Lluis Vives, amb un pressupost de 10.000 euros; i diverses millores al CEE Vall Blanca, amb un pressupost de 42.000 euros. Esteses obres han inclós l'adequació de la zona exterior infantil, per tal que puga ser emprat com una extensió de la a zona d'aules; adequació de rampes i vorades en la zona del pati; adequació en la zona que condueix als horts, executant una nova vorera; i millora de la pista esportiva del centre, amb una nova capa de pintura especial, tractament amb resina i marcat de la pista.

Des de la regidoria de Territori, Óscar Borrell ha recordat que "si bé és la Conselleria d'Educació de la Generalitat la que ha finançat tot el seguit d'actuacions del Pla Edificant, la gestió i execució d’estes obres ha estat íntegrament a càrrec de l'Ajuntament. Una bona gestió que ens ha permés obtenir uns diners de romanent que hem pogut aprofitar en benefici de l’alumnat", assenyalava.

Borrell també explicava en relació al pla Edificant que aprofitant l’aturada nadalenca, la Generalitat Valenciana ha estat duent a terme diverses obres de millora als aularis provissionals on es s’imparteix la docència al IES l’Estació mentre es duen a terme les obres del nou centre. Estes actuacions han inclós obres de millora del drenatge i clavegueram així com de pavimentat de l’accés, a les que el Secretari Autonòmic d’Educació Daniel McEvoy es va comprometre amb l’alcalde Jorge Rodríguez durant la seua visita a la ciutat el passat mes de novembre.

Pujar