elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent adjudica les obres de la nova instal·lació fotovoltàica d’autoconsum de l'IES Pou Clar

Ontinyent adjudica les obres de la nova instal·lació fotovoltàica d’autoconsum de l'IES Pou Clar

  El regidor de Territori destaca l’alt número de contractes del Pla “Edificant” a la ciutat, que amb aquesta arriba a la seua 61 contractació d’obres

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat la contractació de les obres del projecte de la nova instal·lació fotovoltàica d’autoconsum de l'IES Pou Clar, una actuació inclosa al pla “Edificant” que executarà l’empresa Energy Valencia Norte, SL amb un termini d’execució de 4 mesos. Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica de generació per a autoconsum sense excedents, de 25kw de potència, que permetrà generar energia per a autoconsum del propi centre, alimentada per panells solars.

  El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que esta actuació “és fruit de la bona gestió que s’està fent del pla Edificant que finança la Generalitat, ja que s’executa amb part dels 70.000 euros de remanents obtinguts d’una anterior delegació de 232.000 euros d’altres obres d’Edificant en l’institut. Una utilització plantejada atenent a les demandes del propi centre”, recordava.

  En concret, les obres executades amb la delegació inicial van servir per reparar fissures existents a l’edifici de FP i reforçar el mur-voladís del trinquet, així com millores per a l'estalvi energètic amb la instal·lació de radiadors, canvi d’elements de distribució d’aire, rampes de regulació de gas, vàlvules termostàtiques, nous sistemes de control, creació de circuits independents d’enllumenat i substitució de lluminàries.

  Amb estos remanents, a més d’esta actuació fotovoltàica, es va dotar al centre d’un braç robòtic d’última generació que està sent utilitzat per als mòduls de robòtica i mecatrònica, un equipament que es mostrava en una recent visita al centre per part de l’alcalde Jorge Rodríguez i el Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy. Des de la direcció de l’IES Pou Clar s’ha valorat molt positivament la noticia de l’adjudicació de les obres, mostrant la seua gratitut a tota la feina i gestions que s'han realitzat en per a la millora del centre educatiu.

  Alt nombre de contractes del pla “Edificant”

  Borrell destacava l’alt número de contractes del Pla “Edificant” a la ciutat, que amb aquesta arriba a la seua 61 contractació d’obres, “uns contractes que estan publicats i a l’abast de qualsevol persona a la web de la Plataforma de Contractacions de l’Estat”. Cal recordar que s’han executat nombroses obres, ja finalitzades, en centres com el CEIP Carmelo Ripoll, CEE Vall Blanca, CEIP La Solana o CEIP Lluís Vives,IES Pou Clar i que a hores d’ara estan en execució altres com les de l’IES l’Estació, on s’ha finalitzat ja les tasques de demolició i va a iniciar-se la construcció del nou aulari.

  Hui en una visita del regidor al CEIP Bonavista, s’avançava a l’equip directiu que el centre podrà entrar en funcionament als propers dies. Borrell resaltava “la importància de les noves obres a Ontinyent, que sinó haguera fet l'Ajuntament no s'hagueren portat a terme per part del Botànic, tot i que era la seua competència. Com ja es deia en els primers anys d'Edificant, per aquest govern l'educació és una prioritat i una obsesió i per això es va instar a les comunitats educatives a presentar propostes per a que es realitzaren dins del Pla Edificant”.

  Óscar Borrell remarcava que “seguirem demanant a Conselleria que ens delegue les obres que falten malgrat augmente la feina en l'Ajuntament d’Ontinyent ja que la Generalitat no ha estat capaç en els últims anys de fer per si sola cap obra en matèria educativa a Ontinyent. Des de l’Ajuntament treballem amb les comunitats educatives per continuar les obres previstes dins dels més de 50 milions d’euros en obres educatives que es faran a Ontinyent”, manifestava.

   

  Pujar