elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”
  • La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat

“Els 3’2 milions d’euros en subvencions directes de la Diputació per a Ontinyent al que portem d’any són només el principi”. Així es proninciava la Secretària General d’Ens Uneix a Ontinyent i Vicepresidenta de la Diputació de València, Natàlia Enguix, en la seua intervenció aquest dissabte en en la que va estar la primera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix que reunia a Ontinyent regidors, regidores i militants de la localitat i també de diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat.

Enguix va ser introduïda pel Secretari General del partit i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui va destacar “el treball fet per Enguix estos mesos per Ontinyent i La Vall d’Albaida, mantenint a més la coherència ideològica en la gestió d’aquells aspectes que sempre hem defensat com la igualtat o la memòria democràtica”. A la seua intervenció, Natàlia Enguix explicava que des que es va formar part del Govern de la Diputació, en menys d’un any, “hem aconseguit 3,2 milions d'euros per a Ontinyent. En la Junta de Govern es van aprovar 1,7 dirigides a tres inversions importants per al sanejament hidràulic i la reurbanització de tres zones importants, una vinculada al Museu Tèxtil, altra al grup de vivendes de Ramón-Llin del barri de Sant Rafel, i altra al carrer José Simó Marín, diners que se sumen als 1,5 milions que es van aprovar per a la residència de la Beneficència en el pressupost.

La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana explicava que “jo soc diputada del partit judicial de la Vall d’Albaida i estic en la Diputació en representació de la gent d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida, que ens han votat i ens han donat la seua confiança per a treballar per ells, per la nostra ciutat i per la nostra comarca. Per això anem a seguir treballant per fer possible la concrecció dels 15 milions d’euros compromesos en el Pacte de Govern a Ontinyent i La Vall d’Albaida”.

Pel que fa a altres aspectes de gestió de les diferents àrees en les que Ens Uneix té responsabilitats en la Diputació de València, destacava el Pla d’Inversions per a la província, “en el que hem passat de 280 a 350 milions d’euros per als pobles, i que a més hem aconseguit que siga per a 4 anys, el que permetrà als municipis fer una millor planificació de les inversions a executar”. En el àrea d'igualtat s’ha aconseguit que les ajudes siguen prepagades (el 75% per a les entitats i pràcticament el 100% per als ajuntaments), a més augmentant el pressupost, que passa de de 80.000 a 180.000 euros per a entitats i de 700.000 a 900.000 per a ajuntaments. Enguix també detallava altres aspectes com la cooperació o la memòria democràtica, “en el que ara reforçarem molt la part pedagògica, amb accions com un projecte d’exposicions itinerants en el que estem treballant amb la Universitat de València”.

Després d’aquesta primera sessió de “Dissabtes a la seu”, Ens Uneix comptarà en la seua seu d’Ontinyent a les properes setmanes amb  les intervencions del del Secretari General del partit, Jorge Rodríguez, així com de regidors com Óscar Borrell, Sayo Gandia, Àlex Borrell o Àngels Muñoz. A més a més es duran a terme “Dissabtes a La Vall” una sèrie d’esmorzars amb militants i simpatitzants del partit de diverses localitats de la comarca, estant previst dur a terme estes trobades a diferents municipis, la primera de les quals serà el proper 25 de maig en Agullent.

Pujar