elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray
  • El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray, gràcies a la col·laboració entre la Caixa que l'hi dona el nom, l'Ajuntament, Ad Libitum, i el suport dels abonats, particulars i empreses, obrirà el pròxim 2 de març a les 19:30 la XXI temporada, amb un concert que amalgama l'autenticitat del folklore amb la sofisticació dels matisos impressionistes a través d'obres emblemàtiques de 4 grans compositors com Manuel de Falla, Joaquín Turina, Nikolái Andréyevich Rimski-Kórsakov i Joseph Maurice Ravel.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, animava “a no desaprofitar l’oportunitat i gaudir d’un concert d’alt nivell i qualitat, amb la interpretació de peces clàssiques de grans compositors de finals del segle XIX i principis del XX”. Lluís Muñoz, Codirector d’AD Libitum explicava que “en aquest concert podrem gaudir d'una atmosfera festiva, gràcies al ritme enèrgic i l'aire folklòric de les obres a interpretar a través d'una varietat de recursos orquestrals, inclosos els ritmes flamencs i els colors instrumentals distintius”.

El concert serà dirigit pel valencià premiat com a Millor Director d'Orquestra a Itàlia 2016 per GBOPERA Awards, Sergio Alapont. Sergio és un dels directors espanyols amb major projecció internacional en l'actualitat. Ha dirigit moltes de les principals orquestres d'òpera i simfòniques del món com la London Philharmonic Orchestra, Aalborg Symfoniorkester, Ulster Orchestra, Orchestre National d'Ile de France de París i Orquestra Simfònica de RTVE entre altres.

Les 4 obres protagonistes d'aquest primer concert de la temporada seran: “Danzas Fantasticas Orgia”, de Joaquín Turina;  “El sombrero de tres picos suite 1 y 2” de Manuel de Falla; “Capriccio Espagnol” de Nikolái Rimski-Kórsakov serà la tercera obra, i com a tancament, la coneguda obra del francés Maurice Ravel: Boléro. Cal recordar que el programa complet per a la temporada 2024, inclou 4 concerts. El primer serà el 2 de març a les 19.30. El següent, el 15 de juny, el tercer, el 26 d´octubre, i per a tancar la temporada el 14 de desembre. Tot aquell que vulga abonar-se pot fer-ho per 45€ i 25€ si tens carnet jove, en Ad Libitum al Carrer de Pius XII, 40, porta 1o reservar-ho telefònicament o a través de Whatsapp al 635 44 22 05.

Pujar