25 de setembre de 2020 25/9/20

L'Orquesta Simfònica tanca la seua temporada amb el músic internacional Xavier Gagnepain

L'Orquesta Simfònica tanca la seua temporada amb el músic internacional Xavier Gagnepain - (foto 1)

    L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray gràcies a un acord entre l'Ajuntament i l'acadèmia Ad Libitum, oferirà el seu últim concert de la temporada el divendres 15 i dissabte 16 de desembre. En aquest cas l'orquestra estarà acompanyada del director Xavier Gagnepain, qui també actuarà amb el seu violoncel com a solista.

    El programa tindrà un marcat estil clàssic. L'obra principal de la primera part del programa serà el Concert per a violoncel i orquestra en Re Major de Haydn, composta en 1783 i considerada una obra mestra universalment coneguda i apreciada. Aquesta consta de tres moviments: Allegro-moderato, Adagio i Rondo-Allegro. A la segona part s'escoltarà la Simfonia Nº7 en La Major escrita per Beethoven, una de les simfonies d'obligat repertori orquestral.

    Xavier Gagnepain ha sigut invitat per a tocar com solista per orquestres de gran prestigi com London Symphony Orchestra, Sofia Radio Orchestra o Solistas de Moscou, entre altres. En 1996 va ser el primer en interpretar en concert la integral de les 12 peces sobre el nom de Paul Sacher, considerada una de les obres més remarcables del repertori contemporani per a violencel, que fins al moment havia sigut inaccessible. Per tot açò, Gagnepain està considerat com un dels músics més complets de la seua generació.

    Pujar