elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jorge Rodríguez inaugura a Ontinyent una jornada sobre Inteligència Artificial per a empreses impulsada pel clúster Innovall

Jorge Rodríguez inaugura a Ontinyent una jornada sobre Inteligència Artificial per a empreses impulsada pel clúster Innovall
  • “Inteligència Artificial, tecnologia amb ètica” ha comptat amb la participació presencial i telemàtica de mes de 100 persones

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, inaugurava aquest dimecres una jornada sobre Inteligència Artificial (IA) per a xicotetes i mitjanes empreses. La jornada, amb el títol “Inteligència Artificial, tecnologia amb ètica” tenia lloc a la seu d’Innovall i Coeval en l’Avinguda del Tèxtil i ha estat organitzada per Innovall Clúster amb el patrocini de Caixa Popular, comptant amb la participació presencial i telemàtica de mes de 100 persones.

Jorge Rodríguez destacava la importància de la formació per adaptar-se a l’impacte de la IA, i destacava “la importància de comptar amb entitats com les que organitzen aquesta jornada, que ofereixen una aposta seriosa contribuir a que les nostres empreses tinguen un major nivell de formació i capacitat de generar i retindre talent, perquè això repercuteix positivament a la ciutat”. Un futur en el que, apuntava, “podrà ser afrontat en millors condicions per les empreses amb major nivell de formació, i on el factor humà seguirà sent essencial”, afegia.

El President d’Innovall Clúster, Rafael Pla remarcava que per a la implantació de la IA en els diferents departaments de les empreses “va a ser clau la formació”. Un futur al que, explicava, “la IA ens va a ajudar especialment a fer front a tasques monòtones, però el perfil de la persona treballadora va a requerir a més de formació, donar atenció a aspectes com l’empatia, la creativitat i la cooperació. Hem de formar-se per seguir construint un futur ilusionant”, manifestava.

En la inaguració de la jornada també intervenia el director de zona de Caixa Popular, Josep Llopis, qui remarcava que la IA “ja és el present, obrint un nou context on l’ética i la humanitat van a seguir sent importants. Ens hem de preguntar com aprofitar la IA per millorar la vida de les persones, el per a què i el com utilitzem la IA, i per a això jornades com aquesta són importants”, remarcava.

La jornada comptava amb la participació d’Emilio Soria, catedràtic de la Universitat de València i fundador del grup d’investigació IDAL (laboratori d’anàlisi intel·ligent de dades), qui abordava diferents aspectes sobre les tecnologies que concerneixen la IA, quines eines són les adequades per a la pime, quins resultats s’estan obtenint amb la seua aplicació, i s’establia un debat entorn a les inseguretats que genera la integració de la IA en l’empresa i en el nostre dia a dia, per donar resposta a com fer-ho de forma ética, respectant i comptant amb les persones.

Pujar