elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Íntims 3.0 unirà música i gastronomia en les nits de dijous d’estiu a Ontinyent

Íntims 3.0 unirà música i gastronomia en les nits de dijous d’estiu a Ontinyent

  “Íntims 3.0” unirà música i gastronomia en les nits de dijous d’estiu a Ontinyent. La iniciativa, organitzada per AD LIBITUM i el restaurant Blanc i Negre amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, proposa un any més un format de concert distès on la música es descontextualitza del seu hàbitat natural (sales, teatres, auditoris...) per apropar-se al oient, en el que suposa un vis a vis entre ell i el solista. Tot això amb un format que barreja música de diferents estils amb gastronomia relacionada amb els sons que protagonitzen cada cita.

  En aquesta ocasió, al llarg de quatre concerts s’oferirà una programació variada. La primera cita serà dijous 22 de juny amb el concert titulat ‘vincle, esforç i talent’ a càrrec de ‘Turlo family’, un grup liderat per Roberto Turlo, oboè solista de l’Orquestra de València i assessor musical de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Amb ell actuaran els seus fills Pablo al violoncel i al violí Alejandro, qui, segons indicava Lluís Muñoz, director d’AD LIBITUM, ‘amb la seua curta edat ja ha tocat a l’Auditori Nacional d’Espanya i al Palau de la Música’. I la seua dona, Inma Escorihuela, professora de piano de les escoles AD LIBITUM de València.

  El segon concert, baix el títol ‘Creaunt l’Atlàntic’, serà dijous 29 de juny a càrrec de Reckless acústic. Un trio format pel cantant Daniel Kavanagh, el pianista Josep Casanova i el violista David Fons, professor del Conservatori José Iturbi de València i assidu de l’Orquestra Simfònica de Navarra ‘Pablo Sarasate’. Un concert en el que s’escoltarà música moderna des dels Beatles fins a Bryan Adams o Michael Jackson. Dijous 6 de juliol, ‘Íntims 3.0’ estarà protagonitzat per la soprano Carmen Botella i la pianista Carmen Pons. La cita serà un passeig per la música del s.XX que recorrerà des de la música francesa fins al musicals de Broadway. El quart i últim concert d’aquesta tercera edició serà dijous 13 de juliol. A càrrec del guitarrista autodidacta Jose Ramón Sánchez, el baixista Carles Carbonell i el percussionista Carles Llidó. El grup Aire flamenco portarà una proposta flamenca innovadora caracteritzada per la fusió d’estils.

  A nivell gastronòmic, el menú de cada dijous estarà relacionat amb la cuina de cada país protagonista. A més, segons indicava Fernando Esteve, gerent del restaurant Blanc i Negre, ‘el preu tancat del menú, suposa una oportunitat per a sopar mentre es gaudeix de la música en un format innovador’. Un sopar que començarà abans de les 22:00 h., just en finalitzar la recepció dels assistents i la presentació dels solistes. Cada concert començarà aproximadament a les 23:00 per evitar que s’allargue més de les 00.00 h.

  El regidor de cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Álex Borrell, destacava que ‘aquesta tercera edició és una senyal inequívoca de l’èxit de la iniciativa ‘Íntims’. Volem donar les gràcies a Ad Libitum i a Blanc i Negre per donar continuitat a un projecte com aquest, que ens ajudarà a enllaçar amb la programació de ‘Cultura de Barri’ d’aquest estiu i a ampliar l’oferta d’oci i cultura a la ciutat. Animem a totes i tots a participar”.

  Pujar