elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Nou Hospital de la Beneficencia d’Ontinyent permetrà ampliar a 100 les places per a residents

El Nou Hospital de la Beneficencia d’Ontinyent permetrà ampliar a 100 les places per a residents
  • Jorge Rodríguez anuncia que l’Ajuntament aportarà 800.000 euros a un projecte que garantirà la viabilitat de la residència i atendrà la creixent demanda de places per a majors

MÉS FOTOS
El Nou Hospital de la Beneficencia d’Ontinyent permetrà ampliar a 100 les places per a residents - (foto 2)

El Nou Hospital de la Beneficencia d’Ontinyent permetrà ampliar a 100 les places per a residents. L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 800.000 euros a la construcció d’un edifici de nova planta per a la residència per a majors de l’Hospital de la Beneficència, el projecte de la qual era presentada aquest dilluns, en un acte al qual participaven l’Alcalde d’Ontinyent i President del Patronat del Sant Hospital, Jorge Rodríguez; el pàrroc de Santa Maria i Vicari Episcopal, Melchor Seguí; el director de la Beneficència, Antonio Alfonso; i l'arquitecte redactor del projecte, José Luis Campos. L’acte comptava també amb la presència de la 1ª tinent d’Alcalde i regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix; la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler; i el regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis.

Jorge Rodríguez destacava la importància d'un projecte “que és fruit d’un intens treball que ha implicat a molta gent i que permet fer front a un doble repte, el de garantir la viabilitat d’una residència que fins ara comptava amb 40 places que no podien ser concertades, i alhora atendre la creixent necessitat de places de residència per a persones majors. Un projecte que permet mirar amb optimisme al futur d’esta històrica residència i mantenir la unió entre esta institució i la ciutat, que farà una aposta seriosa signant un conveni a 9 anys per aportar una subvenció de 800.000 euros”, assenyalava.

L’edifici de nova planta presentat hui s'ubicarà a uns terrenys situats entre els carrers Monges Carmelites i Rafael Juan Vidal, comptant amb 45 habitacions dobles i 10 individuals per a un total de 100 persones residents. S’adaptarà a la nova normativa que regula les instal·lacions geriàtriques, pel que serà possible concertar places, i serà un espai que l’arquitecte José Luis Campos, de l’estudi “Crystal Zoo”, explicava que “pretén ser un espai amable, còmode, urbà, accessible i acollidor, on tindrà gran importància la llum natural i que inclourà una zona enjardinada”. 

L’edifici comptarà amb una planta baixa dotada de sala d’espera per a visites, una sala multiusos i capella i un salo actes, així com despatxos; dues plantes amb habitacions, sales d'estar i menjador per a residents; i un àtic amb habitació, gimnàs i terrasses. A més a més es comptarà am un sòtan per a emmagatzematge i vestidors. Es compta amb la particularitat que el projecte contempla la resposta a possibles situacions futures com la viscuda amb la Covid-19, de manera que es comptarà amb espais aptes per a grups de convivència de 12 persones que podran funcionar de forma autònoma. En total, es comptarà amb una superfície que entre totes les plantes superarà els 5.000 m2.

El projecte compta també amb la participació de la consultora SC, i el finançament es farà fins al 75% a través de Caixa Popular, estant valorat en més de 8 milions d’euros. Una xifra elevada que el director del Centre, Antonio Alfonso, explicava que “a més del suport que sempre ens dona l’Ajuntament i del treball que faça Càritas Ontinyent, requereix de l’extensió de més ajuda de la ciutadania i d’entitats d’Ontinyent i la comarca", amb uns donatius que, recordava, tenen importants beneficis fiscals en la declaració de la renda i l’impost de societat.

El parroc de Santa Maria i Vicari Episcopal, Melchor Seguí, destacava “els sentiments d’alegria i agraïment que tenim hui. Alegria per la consolidació de la continuïtat d’una institució molt estimada per la ciutadania, que sempre ha estat un referent sociocaritatiu amb una funció benèfica; i agraïment a totes les institucions, particulars i a tots els qui han col·laborat en el projecte o que se sumaran a ell, per mostrar Ontinyent com a la ciutat generosa i caritativa que és”, concloïa.

Pujar