elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Festival de Primavera d’Ontinyent creix per mostrar els atractius comercials, culturals i gastronòmics d’una ciutat dinàmica

El Festival de Primavera d’Ontinyent creix per mostrar els atractius comercials, culturals i gastronòmics d’una ciutat dinàmica
  • La programació es reparteix en tres setmanes d’activitats on l'Ajuntament compta amb el suport de la Diputació i la participació de nombroses associacions i entitats locals

El Festival de Primavera d’Ontinyent creix en la seua III edició per mostrar els atractius comercials, culturals i gastronòmics d’una ciutat dinàmica, consolidant-se com una activitat de referència a la comarca i la província. La iniciativa de l’Ajuntament, posada en marxa amb la col·laboració de les associacions Comerç IN, SOC Ontinyent Comerços i Serveis i AHVAL, i la implicació d'entitats esportives i culturals locals, amplia enguany la seua programació amb el suport de la Diputació de València.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, intervenia en la roda de premsa de presentació del Festival per destacar que aquest festival “té un triple objectiu: oferir un aparador que mostre el treball de les associacions esportives o culturals; atraure i retindre a la gent als nostres carrers perquè gaudisquen de les activitats al torn que de la nostra ampla oferta comercial i gastronòmica; i aglutinar esforços per fer confluir allò que ens uneix, en un projecte totalment coral que servisca de revulsiu per eixir al carrer”.

La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, posava de relleu que durant els tres caps de setmana de l’activitat, que es desenvoluparà del 27 d’abril al 11 de maig, es podrà gaudir a Ontinyent "d'un festival a l'aire lliure on les persones podran gaudir d’una ciutat amable, que posa la vida en el centre, i que l’hem de sentir com a nostra. Volem fer d’Ontinyent una ciutat de referència per atraure a persones de les comarques veïnes a que realitzen les seues compres, degusten la nostra gastronomia i coneguen els nostres atractius turístics, patrimonials i mediambientals, amb l’eix comercial com a epicentre d'una programació molt variada i per a totes les edats”.

Enguix, qui agraïa la implicació d’associacions com Comerç In, SOC i AHVAL, presents en la roda de premsa, posava de relleu que enguany la col·laboració de la Diputació de València “ens permet comptar amb més activitats, totes elles gratuïtes, i donar-li més qualitat al festival". D'esta programació donava detalls la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, qui explicava que la programació s’obrirà dissabte 27 d’abril amb una jornada d’esports al carrer Martínez Valls on participaran una dotzena de clubs esportius locals, que oferiran una mostra de les diferents possibilitats que ofereixen per a fer esport. Per complementar açò, l'Ajuntament oferirà des de les 17:30 hores jocs gegats, tallers, una masterclass de body art, un rocòdrom, llits elàstics i un bosc urbà, donant pas a les 19:00 hores amb una activitat de dansa al carrer de la mà de Màsters Ballet.

Dimecres 1 de maig s’aprofitarà la jornada festiva per dur a terme a les 12 del migdia a la Plaça de la Concepció l’acte de nomenament del carrer Luis Martínez aprovat pel ple municipal, amb el que la ciutat, explicava Sayo Gandia, “reconeixerà una persona que va treballar molt per l’oci, la festa i una ciutat viva". L'acte inclourà un concert del grup The Soulomonics.

Divendres 3 de maig de nou al carrer Martínez Valls es recuperarà la “Nit Oberta", plantejada per a que els i les visitants puguen gaudir d’una vesprada i nit on gaudisquen d’activitats que les conviden a gaudir dels comerços i l’hosteleria. Així, es comptarà des de les 17:30 hores amb jocs gegants de fusta per a tota la familia, una zona am materials relacionats amb el món de la construcció per a xiquets i xiquetes de 2 a 6 anys; i l'actuació a les 18:30 hores de la “Nanets Band Rock" per als mes menuts i menudes, que també tindran un contacontes a les 20:00 hores. A les 21:00 hores començarà un concert del grup femení “Woman Beatles”, amb versions del quartet de Liverpool. Al llarg de la vesprada/nit també es podrà gaudir de “La festa del comerç local" gràcies a l’associació Comerç IN, amb establiments oberts fins a les 22:00 hores amb tallers, música, degustacions, premis, descomptes i sorpreses.

Dissabte 4 de maig la jornada comptarà a les 11 amb una experiència en maridatge amb visita a la Finca La Escalera d’Ontinyent, amb tast de vins i degustacions elaborades per Rafa del Tinell de Calabuig amb l’ oli d’oliva reconegut amb el primer premi al millor oli d’oliva verge extra ecològic de la Comunitat Valenciana. L'activitat serà gratuïta prèvia sol·licitud d’invitació, amb un màxim de 40 places. Ja de vesprada des de les 17 :30 hores hi haurà un nou contacontes al carrer Martínez valls i tallers a càrrec d’Òpera Ballet, i a les 19:00 hores es comptarà amb l'espectacle teatral de perruqueria artística "Sienta la cabeza". Esta vesprada Comerç In reprendrà la festa del comerç local, i l’associació SOC durà a terme durant tot el dia (des de les 11:00 a les 20:00 hores) a la Plaça de l Cncepció una nova edició de la fira “Expo Serveis", amb espectacles a les 11:00 i 19:00 hores.

Diumenge 5 de maig tornarà a haver una experiència de maridatge, en aquest cas amb plantes silvestres comestibles al Palau de la Vila, on Amanda Bataller i Cristina Escobar convidaran a una experiència sensorial i gastronòmica; i també tindrà lloc Dcervezas, maridant estes degustacions botàniques amb cervesa artesanal.  Es comptarà amb una exposició botànica a càrrec de l'il·lustrador local i veí del barri de La Vila, Jerjes Llopis. De nou, hi haurà 40 places gratuïtes amb invitació que s’haurà de sol·licitar prèviament. A més a més, tornaran les activitats “Ontinyent Comercial" i "Expo Serveis" al carrer Martínez Valls i la Plaça de la Concepció.

Finalment, dissabte 11 de maig el protagonista serà el públic més jove amb una vesprada al Múseu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana on es presentarà a les 19:00 hores el Festival Nómade Ontinyent – Terres de l’Interior amb un concert de l'artista pop valenciana Jimena Amarillo, i un “racó gastronòmic” organitzat per AHVAL amb receptes de cuina elaborades per diferents restaurants de la ciutat. Aquest espai tindrà entrada gratuïta amb un aforament per a 150 persones prèvia sol·licitud en un formulari que es difondrà prèviament. 2Amb açò”, concloïa Sayo Gandia, "tancarem el que serà un festival irresistible per a una ciutat molt dinàmica”.

Pujar