elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5 empreses i UTES opten a executar per un màxim de 16'7 milions d’euros les obres de l’IES l’Estació

5 empreses i UTES opten a executar per un màxim de 16'7 milions d’euros les obres de l’IES l’Estació
  • El regidor de Territori valora positivament l’interés de les empreses per executar la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament

Un total de 5 empreses i UTES (unions temporals d’empreses) opten a executar les obres de demolició, construcció i reposició en el mateix solar de l’IES l’Estació d’Ontinyent, que han eixit a concurs públic per un màxim de 16.747.930’26 euros (iva inclós).

El regidor de Territori, Óscar Borrell, ha valorat positivament l’interés de les empreses, procedents de les províncies de València, Alacant i Ourense, per executar la que serà la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament. Borrell explicava que “és una obra d’un gran calat i importància inclosa al pla Edificant que finança la Generalitat Valenciana i executa l’Ajuntament, i que va a marcar un abans i un després en la formació que s’imparteix al centre, que estava ja obsolet, i que podrà així impartir una docència adaptada al segle XXI en una ciutat educativa com és Ontinyent”, assenyalava.

Les ofertes de les 5 propostes seran objecte d’una apertura de sobres esta setmana, proseguint amb els passos previs a l’adjudicació definitiva que donarà pas a l’execució de l’’obra en sí, que tindrà un termini de 24 mesos i aplicarà un disseny elaborat per l’arquitecte Ramón Esteve. Per poder continuar la docència metre duren les obres, la Generalitat ha construit aules prefabricades junt a l’Institut, que seran posteriorment utilitzades per a acollir a l’alumnat del Conservatori Profesional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”.

Es preveu que el trasllat des de des de l’actual IES a les aules prefabricades es faça a les properes setmanes, començant el nou curs 23/24 ja en estes aules. Divendres passat des del centre es va organitzar una festa d’acomiadament de l’edifici vell, amb l’assistència d’antics responsables de la direcció del centre, així com dels regidors de Territori i Educació, Óscar Borrell i Ferran Gandia. Borrell donava les gràcies al claustre per la implicació en el projecte i emplaçava als i les presents a la festa d’inauguració que tindrà lloc quan s’inaugure el nou edifici.

El nou institut s’ubicarà al mateix espai que l’actual, que serà enderrocat a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat. El nou  centre que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda, articulat al voltant  de la creació d’una àgora que connectarà tota la parcel·la i es recorrerà a través de pèrgoles.

Pujar