elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

3 empreses i 1 UTE opten a la redacció del projecte i direcció de l’obra de remodelació de la piscina coberta

3 empreses i 1 UTE opten a la redacció del projecte i direcció de l’obra de remodelació de la piscina coberta
  • Les aspirants a licitadores compten amb ampla experiència en el sector i aspiren a preparar el projecte que modernitzarà la piscina comptant 3’62 milions d’euros en subvencions de la Unió Europea i la Diputació de València

Un total de 3 empreses de Jaén i València (2), i una Unió Temporal d'Empreses de València i Ontinyent opten a fer-se càrrec de la redacció del projecte i direcció de l’obra de remodelació de la piscina coberta d'Ontinyent. El concurs públic llançat per l’Ajuntament a tal efecte amb un pressupost base de 231.250,71 euros, IVA inclós, ha obert ja els sobres per a les ofertes administratives de les les empreses Blas Torres Gutierrez SL; San Juan Arquitectura SL; Adypau Ingenieros SLP i la UTE ERRE+Arqtistic. Els propers dies 28 de març i 4 d'abril s'obriran les ofertes tècniques i econòmiques.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, destacava que comptar amb 4 aspirants a licitadores, totes elles amb ampla experiència, "és una bona noticia, ja que es tracta d’un projecte que va a suposar una gran inversió per a un espai que va a ser objecte de millores molt importants per al servei que venia prestant-se a la ciutadania. Una actuació que podrem fer realitat gràcies a la major subvenció europea directa aconseguida per la ciutat, una ajuda molt important obtinguda gràcies a la qualitat de l’avantprojecte enviat per optar a la mateixa”. Cal recordar que el d'Ontinyent va ser un dels projectes 173 seleccionats d’entre els més de 1000 presentats, i va estar precedit per reunions sectorials a les que es va escoltar les demandes de persones usuàries i clubs.

Cal recordar que l’actuació en sí de “Rehabilitació integral i optimització de l’eficiència energètica de la piscina coberta d’Ontinyent”, és una intervenció que compta amb un pressupost estimat de 3’62 milions d’euros, dels quals 2.651.777’10 euros seran aportats pel programa Next Generation de la Unió Europea i la resta per la Diputació de València dins l’acord de Govern per la vicepresidència d’Ens Uneix. L’estalvi energètic de l’actuació en la infrastructura de major consum energètic actual, i que s’estima en un 80% d’estalvi d’energia primària no renovable, permetrà recuperar progressivament la part d’inversió municipal.

L’avantprojecte de l’actuació planteja una millora de l'aïllament de tot l'edifici; la millora de les instal·lacions de climatització, ventilació i calefacció; la implantació d’un sistema de control automatitzat; rehabilitació de les quatre façanes mitjançant proteccions bioclimàtiques; creació d’una doble pell amb vegetació que embolica tota l'actuació; d’un hivernacle adossat; o la millora integral dels vestidors i sales de treball. Tal com ja va confirmar el regidor d’Esports, Ferran Gandia, degut als terminis necessaris per finalitzar els tràmits de les licitacions, els serveis contractats per a la temporada 23/24 no es veuran afectats. L’actuació no sols tindrà un positiu impacte en  l’estalvi energètic, sinò que dotarà l’espai de noves funcionalitats, com ara l’homologació per a competicions oficials de la piscina gràcies a l’ampliació del seu got.

Pujar