elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mig centenar de dones participen en els tres tallers d'adquisició de competències digitals

Mig centenar de dones participen en els tres tallers d'adquisició de competències digitals
  • Natalia Enguix destaca que aquesta formació ajuda a trencar la bretxa digital de gènere i ofereix habilitats per incorporar-se al mercat laboral

Al voltant de mig centenar de dones han participat en els tres tallers d'adquisició de competències digitals i ús de ferramentes tecnològiques organitzats per l'Ajuntament d'Ontinyent a través de la Regidoria de Promoció Econòmica que coordina Pablo Úbeda.  La regidora d'Igualtat, Natalia Enguix, que acudia a la cloenda d'aquesta formació destacava que “este tipus de tallers ajuden a trencar amb la bretxa digital de gènere perquè moltes dones no tenen accés a l'equipament o tampoc tenen els coneixements necessaris per fer-los servir tant a nivell personal com al món laboral dificultant, per tant, que puguen aconseguir feina”, assegurava.

Aquest projecte comptava amb una formació amb 3 itineraris disponibles que, segons explicava el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, “es van dissenyar per impulsar la formació de les dones atenent un sector amb unes dificultats específiques per trobar feina com és el de les dones i afavorir així la seua empleabilitat”, assegurava. 

En concret, el primer dels tallers ha permès a les participants conèixer el funcionament bàsic d'un ordenador així com a gestionar el correu gmail i ferramentes Drive. El segon taller es centrava en la millora d'accés a l'ocupació on han après a elaborar un currículum vitae i cartes de presentació, així com a registrar i buscar ocupació en diversos portals web. Finalment, l'últim taller tenia lloc aquest dimecres on les participants han pogut adquirir habilitats digitals per a la millora de l'emprenedoria. Aquestos tallers s'emmarquen al marc del programa “Digitalizadas” impulsat per la Fundación Cibervoluntarios, Fundación Mujeres y Google.org i que compta amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Pujar