elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Campus d’Ontinyent inicia les celebracions del 25 aniversari amb un homenatge a la mestra Empar Granell

El Campus d’Ontinyent inicia les celebracions del 25 aniversari amb un homenatge a la mestra Empar Granell
  • Autoritats municipals, acadèmiques i familiars de la desapareguda mestra participen en l’acte inaugural inclòs a la XIII Universitat de Tardor d’Ontinyent

MÉS FOTOS
El Campus d’Ontinyent inicia les celebracions del 25 aniversari amb un homenatge a la mestra Empar Granell - (foto 2)
El Campus d’Ontinyent inicia les celebracions del 25 aniversari amb un homenatge a la mestra Empar Granell - (foto 3)

El Campus de la Universitat de València (UV) a Ontinyent celebra aquest any el seu 25 aniversari. Una fita que iniciava les celebracions aquest dimarts amb un homenatge a la mestra Empar Granell dedicant-li nom a la sala de reunions de Torreta situada a l’última planta de l’edifici històric del Campus d’Ontinyent, així com una taula redona amb autoritats acadèmiques.

L’homenatge tenia lloc en un acte a la Aula Magna que reunia autoritats municipals i acadèmiques com l’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; la vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat de València, Ester Alba i el president de Caixa Ontinyent, José Pla, així com diversos regidors i regidores i degans de la Universitat de València. L’acte al mateix temps servia també també per inaugurar la XIII Universitat de Tardor d’Ontinyent (UTO), organitzada per la Universitat de València, l’Ajuntament d’Ontinyent, la Diputació de València, Caixa Ontinyent i la Fundació Universitària Campus Ontinyent.

Al torn d’intervencions, l’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “una de les decisions que més feliç m’ha fet al llarg d’aquests anys com alcalde és l’empenta i haber treballat per haver ampliat els estudis universitaris a la nostra ciutat” perquè en paraules de Rodríguez “una de les cuestions més transformadores que té la ciutat i, en concret el barri del Llombo, és la presència de la Universitat no sols per la quantitat de gent jove que Viu, compra i passeja per aquests carrers sinó també la transmissió de coneixement de la Universitat a la societat”.

En aquest sentit, també es pronunciava la vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat de València, Ester Alba, destacava que el Campus d’Ontinyent “és un moment des del present i mirant cap al passat veure quins són els camins que hem transitat. Ontinyent ja és una ciutat universitària i és important des del present eixa reflexió cap als camins del futur que no sols volem consolidar sino, a més, encetar. Encetar nous reptes de manera conjunta”, indicava Alba.

Finalment, el president de Caixa Ontinyent, José Pla, recordava amb l’alcalde Jorge Rodríguez i la resta del públic present com va sorgir “de manera espontánea” la idea de celebrar la Universitat de Tardor, que en els inicis s’anomenava “Universitat d’hivern”. Pla exposava també que Caixa Ontinyent és una entitat financera que “no té accionistes. Els nostres accionistes són la societat mateixa i el que fem es retornar al voltant d’un 20% dels nostres beneficis en obra social” i en aquest sentit reconeixia que un dels projectes que “més il·lusió ens han fet és la consolidació del Campus d’Ontinyent i de la Fundació universitària”, assenyalava.

Les activitats de la Universitat de Tardor, incloses al seu torn dins la Setmana de la Ciutat Educadora d’Ontinyent, inclouen seminaris destinats a l’estudiantat dels graus i postgraus presents al Campus d’Ontinyent de la UV, així com conferències per a públic en general. Una programació que continua aquest dimecres amb una taula redona a l’Aula Magna del Campus sobre el paper de la Fundació Universitària en la creació I consolidació del Campus d’Ontinyent a partir de les 18:30h.

Al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora, aquest dimecres tenia lloc de matí també al Campus un storytelling a càrrec de Pauline Oyoo I continuarà a les 19:30h amb concert a l’auditori i al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana tindrà lloc la presentació del llibre “El foc i la cendra, dones creadores i tràgiques” d’Antonio Gómez.

La programació completa de la UTO es pot consultar a https://www.uv.es/adont/Díptic_XIII_UTO_23-24.pdf  i la de la Setmana de la Ciutat Educadora a http://ciutateducadora.ajuntament-ontinyent.es/

Pujar