elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV denuncia l’existència de més de 1,6 milions d’euros per excés d’ingressos municipals

  • Així ho anunciava la portaveu socialista Ana Morell, en el plenari extraordinari del 15 de novembre després de revisar els informes tècnics.

La portaveu socialista va explicar com amb els informes del departament d’hisenda es demostra que el Govern ha ocultat a la ciutadania l’existència de més crèdit que podria haver-se destinat a millores d’instal·lacions esportives com la pista d’atletisme, la millora dels edificis municipals i a altres demandes de les entitats locals que han quedat en un calaix.

Ocultació que es produeix perquè el Govern actual ha negat en tot moment l’existència d’aquest diners, fent acusacions a l’anterior govern d’Oliva de l’estat de les arques municipals. Quan ja l’acta d’arqueig signada per l’alcaldessa anterior i l’actual ja revelava l’existència en els comptes bancaris de l’Ajuntament de més de 20’5 milions d’Euros.

Morell, acusava la Govern de “mala fe” al intentar desacreditar al Govern anterior en quant la situació de l’Ajuntament d’Oliva és envejable i més després de que el govern actual haja presentat al plenari d’Oliva modificacions de crèdit del superàvit de l’Ajuntament per un total de 5’7 milions d’euros. Si ha pogut mobilitzar aquestes quantitats és perquè l’Ajuntament efectivament tenia diners.

Segons la documentació tècnica que obra al Departament d’Hisenda (mes de setembre) dels ingressos previstos al 2023 tenim els següents increments respecte al pressupost prorrogat:

IBI urbana: 706.000 euros
Impost vehicles: 103.000 euros
Plusvàlues: 388.000 euros
Fons Cooperació Dip.: 300.000 euros
Fons Cooperació Municipi Turístic: 146.000 euros

Només analitzant 5 partides econòmiques de l’estat d’execució del pressupost ja hem ingressat 1.646.000 de més del previst al pressupost prorrogat.

Aquestes quantitats econòmiques van ser aportades a la Comissió d’Hisenda del 22 de novembre per part de la portaveu socialista i reconegudes per regidor d’Hisenda Mario Vidal, que va admetre la veracitat d’aquestes xifres econòmiques.

Davant aquesta situació el grup Socialista ha volgut esclarir a la ciutadania la realitat econòmica favorable de l’Ajuntament d’Oliva i reclamar al Govern actual que deixe d’actuar com una partit d’oposició dins del Govern perquè per davant de tot s’ha de tindre un respecte a la Institució i ser honest amb els Clubs, les associacions i entitats, perquè es demostra les mentires del Govern actual.

“Hem viscut moment inclús ridículs per part del Govern d’haver limitat la compra de melons per als xiquets en la nit del sereno, la eliminació del programa de ràdio de Gent Gran Feliç que tenia un cost de 120 euros per programa o la reparació de la pista d’Atletisme que tant han reclamat els clubs esportiu. Hi ha necessitats que podrien haver continuat però el govern ha decidit la mentira per a crear confusió en la ciutadania”, manifestava Ana Morell.

Pujar