elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva proposa a Labora un taller d'ocupació dirigit a la formació en promoció turística local

Oliva proposa a Labora un taller d'ocupació dirigit a la formació en promoció turística local
  • 10 participants aconseguiran el Certificat de Professionalitat amb les accions formatives del Taller d´ocupació mentre realitzent un treball remunerat i aconsegueixen la formació necessaria per a treballar en tasques de promoció turística i informació

  • Els moduls estan dirigits a potenciar l'ocupació i l'emprenedoria sostenible entorn al potencial turístic del municipi d'Oliva i a generar una activitat turística compatible basada en el medi natural

  • A més, també s'ha sol·licitat el seté taller d'ocupació “Centelles Oliva” per a Repoblacions Forestals-Activitats, auxiliars en conservació i instal·lacions, manteniment de jardins i zones verdes del municipi

El departament de Foment Econòmic de l'Ajuntament d'Oliva, a través de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) ha presentat a Labora un nou projecte de taller d'ocupació destinada a la formació i ocupació de 10 persones en l'especialitat promoció turística local i informació al visitant de la família professional: hostaleria i turisme. L'objectiu del taller és complementar el servei de l'oficina de turisme d'Oliva amb la finalitat de continuar oferint als visitants un servei flexible, personalitzat i de qualitat.

Aquest nou taller, “Oliva Ciutat Comtal”, tindria una duració de 12 mesos i un cost de 256.443 euros, i ha sigut sol·licitat al Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA), dins de la convocatòria 2021 de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

“Oliva Ciutat Comtal” consta de 1.920 hores distribuïdes en sis mòduls com ara el d'informació turística, productes turístics locals, anglés professional o sensibilització mediambiental. Aquests mòduls permetran als alumnes i alumnes l'elaboració de les fitxes d'inventari dels recursos turístics més destacats o d'edicions turístiques senzilles sobre els recursos amb potencial turístic en anglés. A més, treballaran en una campanya de sensibilització de la població local amb la posada en marxa d'un programa educatiu dirigit a escolars i estudiants; assistiran a fires promocionals de turisme i realitzaran un projecte de rutes temàtiques i senyalització de recursos, entre altres.

També s'ha sol·licitat el taller d'ocupació “Centelles Oliva VII”, un taller que compta amb dues especialitats professionals, que són Repoblacions Forestals-Activitats auxiliars en conservació i Instal·lacions-manteniment de jardins i zones verdes com ara l´Hort de Bosca, Parc natural de la muntanya de Santa Ana; Carritxar - Pla de Bascoms; Pla del Frare; Covatelles i Senda dels Fonts del Garrofer; a més de la Vall dels Fonts, la zona verda del carrer L'Alqueria de la Comtessa i l’ urbanització Canyaes.

En total, 20 alumnes podran realitzar aquest taller d´ocupació al llarg de dotze mesos (equivalent a 1.920 hores de formació) amb un contracte remunerat per a la formació i l´aprenentatge. El taller també suposarà la contractació de personal tècnic i docent: un director, dos professors (un per cada especialitat) un professor de suport, i un auxiliar administratiu.

Segons el regidor d'Ocupació i Empresa, Kino Calafat, "l'objectiu principal dels tallers és millorar l'ocupabilitat de persones en l'atur a Oliva i la qualificació professional de la persones beneficiaries, en dues àmbits fonamentals per al nostre municipi”.

En cas del nou taller de turisme, Calafat ha remarcat la importància de tindre personal qualificat per a “desenvolupar nous productes turístics de la ciutat, afermar els que ja tenim i oferir noves possibilitats culturals, patrimonials o de naturalesa per als visitants, turistes i veïns d'Oliva”.

En definitiva, si Labora concedeix els dos tallers sol·licitats per l'Agència de Desenvolupament Local d´Oliva, es donarà l'oportunitat a 30 alumnes/treballadors per a la realització d'un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge al llarg d´un any.

Pujar